Başkan Muzaffer Bıyık’tan 19 Mayıs mesajı
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında gençlere verdiği önemi vurgulayarak 19 Mayıs’ın gençlere duyulan güvenin de bir simgesi olduğunu belirtti.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 19 Mayıs’ın gençlere duyulan güvenin simgesi olduğunu belirten Başkan Muzaffer Bıyık, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 106. yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Bu anlamlı gün, milletimizin kaderini değiştiren, istiklal ve istikbal yolunda atılmış en büyük adımlardan biridir.
19 Mayıs, aynı zamanda gençliğe duyulan güvenin ve inancın simgesidir. Bizler de Darıca Belediyesi olarak bu bilinçle hareket ediyor, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimize her alanda destek veriyoruz. Spor, eğitim, kültür ve sanatta gençlerimize yönelik projeler geliştiriyor, onların kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecekleri alanlar oluşturmaya büyük önem veriyoruz.
Bu vesileyle, 19 Mayıs Pazartesi günü Darıca sahilde gerçekleştireceğimiz Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne tüm halkımızı ve özellikle gençlerimizi davet ediyorum. Farklı kültürlerin buluşacağı, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekişeceği bu özel etkinlikte hep birlikte bayram coşkusunu yaşayalım.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”