Gebze Bayram Çöreği Ulusal Basında

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze Bayram Çöreği’ni Ülke TV’de anlattı. Ulusal basına taşıdı.

Gebze Yayın: 25 Nisan 2024 - Perşembe - Güncelleme: 25.04.2024 12:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

GTO Başkanı Aslantaş şöyle konuştu: “Gebze Ticaret Odası olarak üyelerimizin ticari hayatına sunduğumuz katkılar yanında bölgemizin kültürel mirasının korunması, gelecek nesillere aktarımı ve bu yolla turizm hareketliliğini arttırmak adına ciddi ve etkin çalışmalar yürütmekteyiz.

 

Bu kapsamda Kurumumuzun potansiyeli, güçlü kurumsal kimliği ve diğer kurum ve kuruluşlar ile kurduğu sağlam paydaş ilişkileri ile bölgemizde ve ülkemizde "öncü ve örnek" bir Oda olmasından hareketle, bilinirliliğinin artması ve nesilden nesile aktarılması için gayret gösterdiğimiz Gebze Bayram Çöreğimiz, bildiğiniz üzere 28.05.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almaya hak kazanmıştı.

 

 

Gebze Bayram Çöreğimizi yıllardır dini bayramların arife günlerinde yetki alanımız içindeki yerlerdeki meydanlarda Odamızın organlarında görevli arkadaşlarımız, çalışanlarımızın katkılarıyla adeta bir festival havasında bölge sakinlerimiz buluşturmakta, bilinirliliğini daha yeni nesillere aktarmaya çalışmaktayız. Bu minvalde yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Abdurrahman Aslantaş, Gebze’mizin ilk ve tek Coğrafi İşaretli Ürünü Çöreğin tanınırlığını, bilinirliliğini ve gastronomik değerini aktarmak, tanıtımını yapmak adına ulusal medyamızdan TRT ve ÜLKE TV ile röportajlar gerçekleştirdi.

 

 

Gerçekleştirdiği söyleşilerde sanayisi ve ticari hacminin büyüklüğü ile önde olan bölgemizin tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı için de Oda olarak gayret ettiklerini dile getiren Başkanımız, coğrafi işaret hususunun şehirlerin marka değerine çok olumlu yönde etki ettiğine vurgu yaptı. Gebze Bayram Çöreği’nin daha fazla ticarileştirilmesi adına da çalışmalar yürütüldüğünü belirten Başkanımız, ülkemizin iktisadi hayatına yön veren Gebze bölgemizin tarihi, kültürel, turistik değerlerle de daha fazla ön planda olmayı hak ettiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.