Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bilgilendiriyor

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla emzirme ile ilgili konularda farkındalığı artırmak ve tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla etkinlik düzenlendi.

Darıca Yayın: 08 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 08.08.2023 11:20:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla emzirme ile ilgili konularda farkındalığı artırmak ve tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak amacıyla her yıl 1- 7 Ağustos tarihleri arasında yürütülen küresel faaliyetlere Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi de katıldı.
 
 Emzirme Danışmanlığı birimi öncülüğünde yapılan farkındalık etkinlikleri gebe okulu ve hastane standı ile ilgi topladı.
 
 Emzirme danışmanlığı biriminden Uzm. Ebe Büşra Kaynar; “ Yeni doğanların ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi ve iki yaş ötesine kadar emzirmeye devam edilmesinin anne sağlığı ve bebeğin gelişimi için tartışılmaz faydaları olduğunu, çalışan kadınların emzirmede desteklenmesi için uygun çalışma planı, kurumlarda emzirmeye destek ve emzirme odalarının önemini dile getirdi.”
 
 Stant etkinliğine öncelikle bebeğe dokunan doğumhane, çocuk servisi, kadın doğum servisi, yeni doğan yoğun bakım, gebe okulu çalışanlarının da katkı sağlaması hasta- hasta yakınlarını ve çalışanların da bilinçlendirilmesinde büyük rol oynadı.
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.