Darıca, 15 Temmuz’da Demokrasi Nöbetinde Buluşacak

15 Temmuz coşkusu ve gururu Darıca’da yaşanacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Darıca adeta tek yürek olacak.

Darıca Yayın: 14 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.07.2023 15:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

15 Temmuz Cumartesi günü Darıca Belediyesi önünden başlayacak Milli Birlik yürüyüşü ve ardından sahilde anma programı ile birlikte demokrasi nöbeti tutulacak.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Darıca’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Darıca Kaymakamlığı ile Darıca Belediyesi’nin birlikte düzenleyeceği etkinlikler 14 Temmuz Cuma Günü saat 12.15’da Eyüboğlu Camii’nde Mevlid-i Şerif programı ile başlayacak. Saat 14.00’da şehitlik ziyareti ile devam edecek anma etkinlikleri, 15 Temmuz Cumartesi akşam saat 20.00’da Darıca Belediyesi önünden başlayacak yürüyüş ile devam edecek ve 21.00’da Dudayev Sahili’nde bulunan Amfi Tiyatroda gerçekleşecek anma programı ile son bulacak. Amfi tiyatroda Darıca protokolü vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutacak. Darıca sahildeki anma programında Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kum sanatı gösterisi ve Sedat Uçan konseri gerçekleşecek. Sinema ve TV oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu’nun da konuşmacı olarak katılacağı anma programında 15 Temmuz Kahramanları Tiyatro gösterisi de sahnelenecek.

 

BIYIK: “DARBELER DÖNEMİ GERİDE KALDI”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Başkan Muzaffer Bıyık, şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. Yıldönümünde başta Darıcalı şehidimiz Edip Zengin olmak üzere Demokrasi ve vatan uğruna canını veren kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz, ülkemizin istiklal ve istikbali için önemli bir dönüm noktasıdır. 15 Temmuz gecesi uğradığı ihanet karşısında bu millet görülmemiş bir seferberlik başlattı. Cumhurbaşkanımız liderliğinde 15 Temmuz’da darbeciler ve işgalciler büyük bir hezimete uğratıldı. Milletimiz, o gece hain darbe girişimine canı pahasına karşı koyarak milli iradenin üstünde hiçbir güç olmadığını tüm dünyaya ispat etmiştir. 15 Temmuz ile bir kez daha gördük ki Türkiye’de darbeler dönemi artık geride kalmıştır. Ülkemizin üzerinde alçakça plan yapanlar dün olduğu gibi bundan sonra da asla amaçlarına ulaşamayacaklardır.

 

BAŞKAN BIYIK’TAN YÜRÜYÜŞE DAVET

Türk Milleti, şanlı tarihinden aldığı güç ve kuvvetle dünya sahnesinde ilelebet var olmaya ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa etmeye devam edecektir. 15 Temmuz gecesi elde edilen o şanlı zafer nesilden nesile büyük bir demokrasi zaferi olarak anlatılacaktır. Çünkü millet olarak ‘mevzu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışıyla büyük millet olmanın şuurunu, yedi düvele en güzel şekilde gösterdik. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz’un simge ismi Ömer Halis Demir ve Darıcalı şehit polisimiz Edip Zengin başta olmak üzere bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. 15 Temmuz Cumartesi akşamı şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak üzere tüm Darıcalı hemşerilerimizi Milli Birlik yürüyüşümüze ve anma programımıza davet ediyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.