Yayaya özel alanlarda motosiklet kullanımına geçit yok

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Güvenlik ekipleri araç trafiğine kapalı bölgeleri kullanan motosiklet sürücülerine geçit vermiyor.

Kocaeli Yayın: 02 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 02.07.2023 11:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Vatandaşların nefes aldığı mekânların başında gelen sahil parkları başta olmak üzere araç trafiğine kapalı alanlarda motosiklet kullanan sürücülere Büyükşehir Zabıtası ve Güvenlik personeli geçit vermiyor.

 

GÜVENLİK DEVRİYEDE

Aileleri ile park ve yeşil alanlara gelen vatandaşların gönül rahatlığıyla vakit geçirmelerini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlarda ve bisiklet yollarında kullanımı yasak olan motosikletler için denetimlerde bulunuyor. Kaza riski de oluşturan bu motosikletlilere ‘dur’ diyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, sürekli devriyelerle sürücülere geçit vermiyor.

 

ARAÇ YOLLARINA YÖNLENDİRİLİYOR
Özellikle akşam saatlerinde çocuk, yaşlı ve ailelerin olması nedeniyle motosikletlilerin, Millet Bahçesi ve park içerisinde dolaşması kaza riskini arttırabiliyor. Yaya güvenliğini bozacak şekilde kuralları ihlal eden motosiklet ve mobilet kullanıcıları güvenlik personeli tarafından uyarılarak, araç yollarına yönlendiriliyor. Güvenlik şube müdürlüğü ekipleri, yayaların kullanımında olan ya da yaya önceliği olan alanlarda sürücüleri araç kullanmaması ve kurallara uyması konusunda uyarıyor.

Yorumlar (1)
02.07.2023 16:03
— Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı nada önlem alınırsa iyi olur özellikle akşamları motorlar yarış pistine çeviriyorlar güvenlikçiler ne müdahele ediyorlar nede uyarıyorlar illaki can yanaçak ondan sonra müdahele edileçek.
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.