Gençler, Darıca Belediyesi ile üniversiteli oluyor

Darıca Belediyesi’nin ücretsiz üniversite hazırlık kurslarıyla geleceğe hazırlanan Darıcalı gençlerden 65 öğrenci çeşitli üniversitelere yerleşme başarısı gösterdi.

Darıca Yayın: 23 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 23.08.2023 15:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gençleri tebrik eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, geleceğimizin teminatı gençlerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

‘Öğrenci dostu belediye’ uygulamalarıyla gençleri önemseyen ve geleceğe hazırlayan Darıca Belediyesi, ücretsiz üniversite hazırlık kurslarıyla da gençlerin üniversite yolculuğunda yanında oluyor. Gençlerin üniversite sınav ücretlerini de karşılayan Darıca Belediyesi, ayrıca Darıca Belediyesi Lise Akademi projesiyle yıl boyunca gençlere ücretsiz hazırlık kursu düzenliyor. Yıl içerisinde deneme sınavları da düzenleyen ve gençlerin durumlarını görmelerini sağlayan Darıca Belediyesi, tercih döneminde de uzman rehber öğretmenlerle tercih danışmanlık hizmeti de sağladı. Kursların yanı sıra bireysel çalışma ofisleri imkanı da sunan Darıca Belediyesi, gençlerin üniversiteye en iyi şekilde hazırlanmaları için her türlü desteği sağladı.

 

65 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTELERE YERLEŞTİ

YKS tercih sonuçlarının belli olmasının ardından Darıca Belediyesi Lise Akademi grubu büyük bir başarı yakaladı. Üniversiteye Darıca Belediyesi ile hazırlanan gençlerden 65’i önemli üniversitelere yerleşme başarısı gösterdi. Darıca Belediyesi Lise Akademi YKS hazırlık kurslarında alanında uzman öğretmenler eşliğinde sınavlara hazırlanan öğrencilerde 1’i tıp fakültesi 3’ü hukuk fakültesi, 11’i Eğitim fakültesi, 6’si mühendislik fakülteleri, 11’i sağlık fakülteleri ve 14’ü de çeşitli yüksekokullar olmak üzere toplamda 65 öğrenci Türkiye’nin önemli üniversitelerine yerleşti.

 

BAŞKAN BIYIK GENÇLERİ TEBRİK ETTİ

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, gençleri elde ettikleri başarıdan ve hayalini kurdukları üniversitelere yerleştiklerinden dolayı tebrik etti. Gençlerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak eğitim en önemli önceliklerimizin başında geliyor.  Geleceğimizin teminatı gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için canla başla çalışıyoruz. Kütüphane Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz Darıca Belediyesi Lise Akademi projesiyle gençlerimizin üniversite yolculuğunda onların yanında oluyor ve yol arkadaşlığı yapıyoruz. Ücretsiz hazırlık kurslarımızın yanı sıra lise son sınıf öğrencilerimize sınav ücreti desteği de sağlıyoruz. Darıca Belediyesi ile sınava hazırlanan gençlerin üniversite hayallerine kavuşmaları bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bundan sonra da onlara yol arkadaşlığı yapmaya ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. İstedikleri üniversitelere yerleşen gençlerimizi, ailelerini ve emeği geçen eğitmen kadromuzu tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.