GGC Başkanı Altun, 24 Temmuz Mücadele Günüdür

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel başkan yardımcısı ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti başkanı Levent Altun, basında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Gebze Yayın: 24 Temmuz 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.07.2024 12:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel başkan yardımcısı ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti başkanı Levent Altun, basında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada,

"Basın özgürlüğünün önündeki zorluk ve engeller kalkmadıkça 24 Temmuzlar gazeteciler için bir bayram değil mücadele günü olacaktır. 24 Temmuz 1908’de gazeteci meslektaşlarımızın basın özgürlüğü için yapmış olduğu bu direniş, her ne kadar o gün sansürün kaldırılmasını sağlasa da, günümüzde bu sansür şekil değiştirerek halen devam etmektedir. Basın, demokrasinin temel unsuru ve güvencesidir. Ülkemizin ve şehirlerimizin gelişimi, toplumumuzun geniş kesimlerinin bilgilendirilip bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gerekli hassasiyetlerin oluşturulmasında basın mensuplarının çok önemli katkıları olduğu unutulmamalıdır. Bizler basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılacağı güne kadar 24 Temmuzları bayram olarak değil, mücadele günü olarak kutlamaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.