Gebze’de Mayıs Meclisi Tamamlandı

Gebze Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu, kent meydanında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Gebze Yayın: 08 Mayıs 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2024 14:56:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Gebze Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu, kent meydanında bulunan meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gebze Belediyesi Meclis Başkan Vekili Selamet Güner’in yönettiği Mayıs ayı olağan meclis toplantısının 2. oturumu, yoklama ve bir önceki oturuma ait karar özetlerinin oylanarak kabul edilmesiyle başladı. Meclis oturumunda, gündemde raporlar kısmında yer alan Yapı Kayıt Belgesi alan 5 adet parselin satışına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, belediye mülkiyetinde bulunan Yavuzselim ve Hürriyet Mahallelerindeki taşınmazların yapılan müracaata ilişkin 5 adet hak sahiplerine (kullanıcılara) fiili kullanım alanları doğrultusunda 6292 Sayılı Kanunun 8. Maddesince doğrudan satışlarının yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Cumaköy-Hatipler-Kargalı Mahallelerinde Kadastro çalışmaları için bilirkişi şartlarına uygun her mahalle için 6’şar adet şahsın bilirkişi olarak belirlenmesi ile ilgili 05.03.2024 tarih ve 2024/46 sayılı meclis kararının tashihine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Mustafapaşa (Güzeller) Mah. 33 ada 209 nolu Gebze Belediyesi mülkiyetindeki parselin İlçe Müftülüğüne tahsisine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Tepemanayır ve Ovacık Mahallelerinde Kadastro çalışmaları için bilirkişi belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

2023 Yılı Analitik Bütçe Kesin Hesabı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, Belediyemiz meri imar planlarında ticaret alanında kalan belediye mülkiyetindeki Güzeller Mah. 6685 ada 4 nolu 8687,54 m² alanlı parselin belediyemizce yapılacak yatırımlara ve projelere kaynak oluşturması için satışının yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu, belediye mülkiyetinde bulunan taşınmazların satışlarında uygulanacak taksit süreleri ile vade farkını, 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsil Usul Hakkında Kanun gereğince belirlenen oranı geçmemek üzere gecikme zammını tespit etmek ve satış sözleşmesi yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu maddeleri ise oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı. Gebze Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı 4 Haziran Salı günü saat 15’te toplanacak.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.