Gebze Belediyesi’nden YKS’ye Girecek Gençlere Destek

Gebze Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilk kez başvuruda bulunan öğrencilerin sınav başvuru ücretlerini karşılıyor.

Gebze Yayın: 09 Şubat 2026 - Pazartesi - Güncelleme: 09.02.2026 14:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 53 sn.
Google News

Eğitime verdiği desteklerle gençlerin yanında olmayı sürdüren Gebze Belediyesi, bu uygulamayla üniversite yolunda önemli bir katkı sunuyor.

Başvurular 9 Şubat Pazartesi itibariyle başladı. Öğrenciler, başvurularını online olarakhttps://ulakbel.gebze.bel.tr/WebBasvuru/yksdestekbasvuru#/ adresinde yapabiliyor.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • YKS başvuru belgesi
  • Sınav ücretinin ödendiğine dair dekont
  • Aktif öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Açık öğretimde öğrenim görüp 2026 Ocak mezunu olanlar için lise diploması
  • Kendisine ya da birinci derece yakınına ait IBAN bilgisi
  • Tarihçeli yerleşim yeri belgesi

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’DEN GENÇLERE MESAJ

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, uygulamaya ilişkin yaptığı açıklamada gençlere seslenerek şu ifadeleri kullandı: “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin eğitim yolculuklarında yanlarında olmaya devam ediyoruz. YKS’ye ilk kez başvuran evlatlarımızın sınav ücretlerini Gebze Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. Haydi gençler, sınava çalışmak sizden, YKS ücretleri bizden. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.