Darıca Karabüklülerden Örnek Proje
Darıca Karabük İl ve İlçelere Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Torun ve yönetimi örnek bir proje: Kocaeli Alevsiz Gelecek Projesi.

Kocaeli, çevresel sürdürülebilirlik ve afetlere karşı toplumsal dayanıklılığı artırmaya yönelik örnek bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. Darıca Karabük İl ve İlçelere Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile Kocaeli Sportif Havacılık ve Aktif Doğa Sporları Kulübü Derneği (Koshados) iş birliğinde hazırlanan "Kocaeli Alevsiz Gelecek" adlı proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Kent Konseyi’nin 2025 yılı Yerel Destek Programı (YEDEP) kapsamında kabul edildi.
Projenin Amacı
Kocaeli Alevsiz Gelecek Projesi, artan orman yangınları tehdidine karşı toplumsal farkındalığı artırmak, çevre koruma bilincini yaygınlaştırmak ve afet risklerine karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla hayata geçirildi. Proje; sadece yangın söndürme değil, yangın öncesi önlem alma, afet sonrası çevresel onarım gibi kapsamlı eğitim ve uygulamaları içermektedir.
Faaliyet Başlıkları:
Proje kapsamında şu faaliyetler planlanmaktadır:
Orman yangınlarıyla mücadele eğitimleri
Doğa yürüyüşleri ve çevre temizliği etkinlikleri
Toplumu bilinçlendirmeye yönelik seminer ve atölye çalışmaları
Gönüllü eğitimi ve afet farkındalığı oluşturma faaliyetleri
Sürdürülebilir çevre yönetimi ve yeşil dönüşüm bilgilendirme çalışmaları
Tüm bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik, doğa koruma, afet risk yönetimi, toplumsal dayanıklılık, yerel işbirliği, katılımcılık ve yeşil kalkınma hedefleri doğrultusunda yürütülecek.
Koshados’tan Güçlü Gönüllü Desteği
Kocaeli Sportif Havacılık ve Aktif Doğa Sporları Kulübü Derneği (Koshados), bugüne dek yaklaşık 2.000 gönüllüsüyle orman gönüllülüğü, çevre koruma ve afet bilinçlendirme alanlarında örnek çalışmalara imza attı. Bu projeyle birlikte gönüllü gücünü bir kez daha doğa için seferber etmeye hazırlanıyor.
Toplumsal Katkı ve Beklentiler
Kocaeli Alevsiz Gelecek Projesi, özellikle gençler, öğrenciler ve doğa gönüllülerine yönelik olarak tasarlandı. Projenin nihai hedefi; Kocaeli genelinde çevreye duyarlı, afetlere karşı bilinçli ve doğayla uyumlu bir yaşam kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamak.