CHP’nin Okul Bahçesine Siyaset Sokması Tepki Topladı

CHP’nin Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan’ın okul bahçesinde siyaset yapması ve broşür dağıtması vatandaşlardan tepki çekti. Veliler buna izin veren okul yönetimine de tepki göstererek şikayetçi oldu.

Yayın: 14 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 14.03.2024 16:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

CHP’nin Darıca Belediye Başkan Adayı Saide Arslan Çalışkan’ın seçim çalışmaları kapsamında Denizyıldızları ortaokulu bahçesinde broşür dağıtıp siyaset yapması veliler ve vatandaşlar tarafından tepki çekti. Seçim otobüsüyle birlikte Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan ve meclis üyesi adaylarının da okul bahçesinde siyasete eşlik etmesi eleştiri konusu oldu.


ÇOCUKLARIMIZI OKULA SİYASET İÇİN GÖNDERMİYORUZ
Okullarda siyaset yapmanın kanunen yasak olduğunu belirten Darıcalılar, “Milli eğitime bağlı bir okulda resmi ders saatinde böyle bir siyasi propaganda yapılması ve öğrencilerin siyasete alet edilmesi ahlaki değil. Biz çocuklarımızı okullara siyaset yapmak için değil, siyasetçinin malzemesi olmak için değil eğitim görmek için gönderiyoruz" diyerek CHP adayı Saide Arslan Çalışkan’a tepki gösterdiler.


OKUL YÖNETİMİNE DE TEPKİ 
Okul yönetimine de buna izin verdikleri için tepki gösteren Darıcalılar, şikayetçi olacaklarını ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini söylediler.
Öte yandan daha önce de okul bahçesinde buna benzer bir siyasi malzemeye izin veren okul yönetimi hakkında soruşturma başlatıldığı da öğrenildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.