Sivaslılar’dan Kocaeli’de Gardaşlık buluşması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “Sivas 2. Gardaşlık Buluşması” Kartepe Seka Kamp alanında gerçekleştirildi.

Kocaeli Yayın: 07 Ağustos 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 07.08.2023 12:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

7’den 70’e Kocaeli ve çevre illerden vatandaşların katıldığı etkinlikte yöresel ürünler sergilendi, çocuklar Kocaeli Büyükşehir’in kurduğu oyun gruplarında eğlendi, yerel sanatçılar sahne aldı ve halaylar çekildi.

 

YOĞUN KATILIM 

Birbirinden farklı eğlenceli etkinliklerin ve ikramların verildiği Gardaşlık Buluşmasına, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Kadir Zortaş, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, siyasi parti il ve ilçe başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Gardaşlık Buluşmasında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, katkılarından ve Kocaeli’ndeki hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

 

 

“BİZ HEP BİRLİKTE KOCAMAN BİR AİLEYİZ”

Sivas’ın Anadolu Medeniyeti için çok önemli şehir olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Büyükakın, “Selçuklu için Sivas ne ise Türkiye içinde Sivas aynıdır. Cumhuriyetimizin temelleri Sivas’ta atıldı. O temellerin atılmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere öylesi zor bir dönemde ona sahip çıkan oradaki tüm Sivaslılara ve onların evlatlarına buradan selam yolluyoruz. Tabi Kocaeli’de çok zengin bir kültür mozaiği söz konusu, sadece Sivas’tan değil Anadolu’nun birçok şehrinden Kocaeli’ye göçüp gelmiş, burayı yurt tutmuş, burada hem hal olmuş, bu şehre değer ve renk katmış çok farklı yerden hemşerilerimiz var. Her biri bu şehrin rengini, ahengini ve bir güzelliğini ifade ediyor. Sivas’ın kıymeti bir başka ama diğer illerimizin de kıymeti başkadır. Çünkü biz hep birlikte kocaman bir aileyiz. Biz birlikte olduğumuz zaman bir ve beraber olduğumuz zaman, sımsıkı birbirimize sarıldığımız da çok daha değerli oluyoruz. Bakın dernek başkanlarımız birbirlerini hiçbir organizasyonda yalnız bırakmıyorlar. Her biri bir organizasyon düzenlediğinde diğerleri onun organizasyonuna güç vermek için katılıyorlar. Bu da Kocaeli’ye ayrı bir güzellik katıyor” dedi.

 

“BİZ HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ”

Başkan Büyükakın, “Tabi bizim Kocaeli’de temelde yapmamız gereken şeylerden birisi de kente aidiyet kültürünü geliştirmektir. Sizler Sivas’tan geldiniz, bu kentte yaşamaya devam ediyorsunuz. Aşınızı burada kazanıyorsunuz. Artık sizin çocuklarınız bir kuşak sonra Sivaslıyız ama Kocaeli’de doğup büyüdük diyecekler. Bir kuşak sonrada biz Kocaeliliyiz diyecekler. Aslında biz hep birlikte Türkiye’yiz. Sivas da bizim, Antep de bizim, Urfa da bizim, Mardin de bizim, Maraş da bizim, Hatay da bizim, Türkiye’nin 81 vilayeti bizim. Biz bir arada güzeliz, bir arada değerliyiz, bir arada anlamlıyız. Bu memlekete değer katan bu memleketin gücüne güç katan bu toprakları yurt yapan vatan yapan bayrağımızı bayrak yapan bu vatanın evlatlarına hangi şehirden geldilerse geldiler, biz minnettarız şükran borçluyuz” şeklinde konuştu.

 

 

“DAHA FAZLA BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Etkinliğe katılan Sivaslı ve Kocaelili hemşerilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan dernek başkanı Zortaş, “Geçen hafta Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyarete gittiğimizde bu organizasyonların devamını getireceğimizi ve daha büyük organizasyonlar yapacağımızı söylemiştik. Değerli hemşerilerimiz daha kalabalık olacağız daha fazla birlikte olacağız. Kocaelili kimliğimiz altında Kocaeli’deki Sivaslıları temsil etme noktasında elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Tahir Büyükakın, Kartepe belediye başkanımıza, Gölcük belediye başkanımıza, Körfez Belediye başkanımıza, Derince belediye başkanımıza, Kandıra belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.       

 

BAŞKAN’A YAVRU KANGAL HEDİYE EDİLDİ

Seka Kamp alanında gardaşlık buluşmasına katılan vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Büyükakın’a protokol konuşmalarından sonra Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Dernek Başkanı Kadir Zortaş tarafından iki adet yavru kangal köpeği hediye edildi. Büyükakın ve Zortaş, sevimli yavru kangal köpekleriyle hatıra fotoğrafı çekildi. Zortaş, Başkan Büyükakın’a 41 numaralı Sivasspor forması hediye etti. Ayrıca buluşmada bin 600 adet köfte vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.