Şekerpınar Bilgi Evi ve ASM Hizmete Açıldı

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin ilçeye kazandırdığı Şekerpınar Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin (ASM) açılışı gerçekleştirildi.

Çayırova Yayın: 20 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 20.11.2023 18:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin Şekerpınar mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda ilçeye kazandırdığı Şekerpınar Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreni bugün yapıldı. Mahalle sakinlerinin bilgi evi, çocuk kulübü ve aile sağlığı merkezi ihtiyaçlarını karşılayacak kompleks projenin açılışına AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mürsel Durmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Çayırovalı katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda, Şekerpınar Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin yapım sürecine ilişkin bir video gösterimi gerçekleşti.

 

DURMAZ’DAN ÇİFTÇİ’YE TEŞEKKÜR

Programda ilk olarak kürsüye çıkan Mürsel Durmaz, çalışmalarından ötürü Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’ye teşekkür ederek, son dönemde Çayırova’da açılan iki aile sağlığı merkeziyle (ASM), ASM’ler başına düşen kişi sayısını Çayırova’da 3 bin 700’den 3 bin 200’e çektiklerini ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Durmaz’ın akabinde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Çiftçi, mahalle sakinlerinden gelen talep doğrultusunda projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, şunları dile getirdi;

 

 

 

“ADETA BİR KAMPÜS OLUŞTURDUK”

“Göreve geldiğimizde ilk olarak mahalle danışma meclisleri düzenledik ve Şekerpınar’daki vatandaşlarımız bizden sağlık ocağı ve bilgi evi istedi. Çalışmalarımıza başladık ve bugün 6 dönümlük alanda adeta bir kampüs oluşturduk. Çevresi ve binasıyla birçok fonksiyonu içeren yapıları ilçemize kazandırmaya devam edeceğiz. En doğru yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz ve bu anlamda göreve gelir gelmez ilçemize iki tane kütüphane kazandırdık. Bulunduğumuz alan da ilim irfan yuvası olacak

 

SORUMLULUĞUMUZ DOĞRULTUSUNDA YOL YÜRÜDÜK

Bilgi evimiz ve sağlık ocağımızla burada vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Bu yatırımlar için Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizleri geri çevirmeyen milletvekillerimize ve Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyoruz. Neslimizin milli manevi değerler çerçevesinde yetişmesi için bizim de üzerimizdeki sorumluluklar çerçevesinde çalışmaları tamamladık ve yol yürümeye başladık.

 

“DONANIMLARININ ARTMASI İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

Çayırova Belediyesi olarak 5 yaşındaki bin 400 yavrumuza eğitim veriyoruz. Sadece eğitim değil spor alanında da çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza imkan sunuyoruz. Kültür ve sanat alanında çocuklarımızın donanımlarının artması için gayret ediyoruz. Burada sağlık ocağında hastalarımız şifa bulacak, çocuklarımız gençlerimiz ve vatandaşlarımız da aradıkları hizmetlere ulaşacak. Rabbim hayırlı ve uğurlu etsin.”

 

“HER ALANDA YENİ HİZMETLER ÜRETMELİYİZ”

Çiftçi’nin ardından açılışta bir konuşma gerçekleştiren Mehmet Akif Yılmaz, “Ailelerimiz ve çocuklarımız için geleceğe dair atılan güzel bir adımda bir aradayız. Gençlerimize ve ailelerimize katkı sunacak bu güzel esere katkı sunan tüm herkese teşekkür ediyoruz. Eser üretmek ve vatandaşın talebi üzerine bu hizmetleri ortaya koymak gurur verici bir şey. Laf üreten değil Eser üreten bir hizmet anlayışı içindeyiz. Her alanda toplumun tüm katmanlarının derdiyle dertlenen bir anlayışla belediyelerimizde hizmet ediyoruz. Ne yapsak az, ne yapsak yeterli değil anlayışıyla hizmet edeceğiz. Nüfusumuz sürekli artıyor ve her alanda yeni yeni hizmetler üretmeliyiz.

 

 

 

“ONLARA DAHA GÜZEL ÜLKE BIRAKMALIYIZ”

Çocuklarımız bize Allah'ın emaneti ve bu anlayışla hareket ediyoruz. En büyük emanet evlatlarımız ve onlara daha güzel bir ülke bırakabilmek için hareket etmeliyiz. Onları en iyi şekilde iyi insanlar olarak yetiştirmemiz gerek. Başkanımız da bu gayretle çalıştı. Bu geleceğe sahip çıkma seferberliğidir. Gelecekte büyük ve üreten bir Türkiye hayalimize önünü açtığımız ve elinden tuttuğumuz gençlerimiz ulaştıracak. Bu güzel mekanın hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından protokol üyeleri edilen duanın ardından Şekerpınar Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin kurdelesini hep birlikte kesti.

 

BİRÇOK ALANDA EĞİTİM ALACAKLAR

Başkan Çiftçi’nin ilçeye kazandırdığı Şekerpınar Bilgi Evi projesinde, on derslik, iki adet veli eğitim sınıfı, kütüphane, spor salonu, laboratuvar, sanat atölyesi ve müzik sınıfı yer alıyor. Bilgi evinde öğrencilere yönelik, fen bilgisi, Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, İngilizce derslerinin yanı sıra seçmeli olarak bağlama, gitar, melodika, keman, akıl ve zeka oyunları ve resim dersleri verilecek.

 

ÇOCUK KULÜBÜNDE KAPSAMLI EĞİTİM

Bilgi Evi bünyesinde yer alan çocuk kulübünde ise Çayırovalı miniklerin eğitim alacağı 3 derslik ve bir etkinlik sınıfı yer alıyor. Çocuklar burada, okul öncesi, Kur'an-ı Kerim ve değerler eğitimi alacak. Bunlara ek olacak ise eğlenceli okul öncesi deneyleri, resim, müzik, jimnastik ve İngilizce dersleri görebilecek. Şekerpınar Bilgi Evi’nde velilere yönelik olarak ise bağlama, iğne oyası, Kuran-ı Kerim, pilates, okuma-yazma ve İngilizce eğitimleri verilecek.

 

BİRİNCİ BASAMAK SAĞLIK HİZMETİ

Bununla birlikte projenin giriş katında yer alan aile sağlığı merkezi ise Şekerpınarlı vatandaşların, birinci basamak sağlık hizmeti almasını sağlayacak. Öte yandan Şekerpınar Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi’nin yanında bulunan Cemal Murat Parkı da proje kapsamında yenilendi ve modern bir görünüme kavuştu. Özel bitkiler, aromatik bitki bahçeleri, yeni çocuk oyun gruplarıyla donatılan Cemal Murat Parkı’nda Çayırova Belediyesi tarafından bir de mahalledeki çocukların ve gençlerin faydalanması açısından bir de halı saha inşa edildi. Şekerpınar Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi projesi, çevre düzenlemesiyle birlikte yeni bir yaşam alanı kimliği kazandı.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.