Anadolu basınının kalbi Gebze’de attı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 69. Başkanlar Konseyi toplantısı ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Olağan Genel Kurulu Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gebze Yayın: 24 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 24.04.2024 14:50:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

3 gün süren programda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazeteciler hem mesleki sorunları tartıştı hem de Gebze bölgesinin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun, programa katılan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve cemiyet başkanlarına, cemiyete destek veren belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.
Basın Vakfı Olağan Genel kurulunda Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ahmet Oğuz ve Kocaeli Medya Mensupları Cemiyeti Başkanı Bahar Kaymakçı Erdoğan Basın Vakfı yönetim kuruluna seçildi. GEGACE üyesi Nihat Yıldırım Danışma kurulunda yer aldı.

 

 

ALTUN; “GEBZE HER YÖNÜYLE ÇOK BÜYÜK”

Programın açılış konuşmasını yapan Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun, “ Gebze her yönü ile çok büyük bir şehir. Gebze gazeteciler cemiyeti de gücünü sivil toplum kuruluşlarından ve gazetecilerden alarak çok güzel faaliyetler gerçekleştirmektedir. İlk defa Başkanlar konseyi toplantısı yapmaktan da çok mutluyuz. Gebze Gazeteciler Cemiyeti tüm bu faaliyetlerini gerçekleştirirken elbette çok büyük bir gücü arkasında hissediyor. Kocaeli Büyükşehir, Gebze, Darıca, Çayırova Belediye başkanlarımıza, Gebze Ticaret Odamıza ve beraberinde bu şehirde ekonomiye can katan sanayisi ile, sivil toplum kuruluşlarıyla, iş dünyasıyla ve cemiyete vermiş olduğu güçle daha fazla faaliyet gerçekleştireceğiz. Huzurlarınız da hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

KARACA: “GEBZE İL OLMAYI HAK EDİYOR”

TGF ve Gazeteciler Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Kara: “Öncelikle Gebze cemiyet başkanımız Levent Altun ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bugün çok güzel bir program ile başladık. Türkiye Gazeteciler Federasyonu‘nun başkanlar konseyini yaptık. Arkadaşlarımız ile mesleki sorunlarımızı tartıştık. Çok yararlı bir toplantı oldu. TGF ve Basın Vakfımız olarak faaliyetlerimiz çok fazla. Gebze’nin ne kadar büyük bir şehir olduğunu bugün bir kez daha gördük, ben kesinlikle il olması gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

 

 

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN ANLAMLI MESAJLAR

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Burada sizleri ağırlamaktan ilimizi ilçelerimizi tanıtmaktan mutluyuz. Genel kurulunuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Basın çok önemli, biz bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Her zaman basının yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz, sizlerin de burada olması çok önemli” diye konuştu.
Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Saadettin Arıkboğa da, “Bölgemiz adına çok büyük bir organizasyon, emeği geçenleri kutluyorum. Sizlere belediye başkanımız Bünyamin Çiftçi’nin de selamlarını iletiyorum” dedi.
Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş, Gebze’nin hem ekonomik hem de diğer alanlarda büyük potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak gazetecilere Gebze’nin ticaret yönünden zenginliklerini dile getirdi.
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye meclis üyesi Baran Aydın da, şehir dışından Gebze’ye gelen gazetecilerin bu bölgenin tanıtımı açısından da önemli olduğunu ifade ederek, bu tür organizasyonlara her zaman destek vereceklerini belirtti.
Ak Parti Gebze ilçe başkanı Recep Kaya da yaptığı konuşmada, misafir gazetecilere ‘hoş geldiniz’ dedi ve bu programların devamını diledi.
Konuşmaların ardından programa katkı veren belediye başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına plaketleri takdim edildi.
Programın daha sonraki bölümünde ise Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı yönetim kurulu seçimlerine geçildi.

Yapılan seçimlerde yeni yönetim kurulları şu şekilde oluştu:
Asıl yönetim kurulu: Yılmaz Karaca (Eskişehir), Oğuzhan Bayrak (İstanbul), Hakan Sezerer (Sivas), Ahmet Oğuz (Gebze), Mehmet Işık(Mersin), Kemal Soylu (Konya), Mehmet Canbek (Şanlıurfa), Şahin Özer (Ceyhan), Musa Özdemir (Tokat), Bahar Kaymakçı Erdoğan (Kocaeli), İslam Keleş (Düzce)
Yedek: Avni Gelendost (Manavgat), Sermet Çuhadar (Kahramanmaraş), Mustafa Akköse (Adana), Ünzile Coşkun (Tekirdağ), Seçkin Kırarslan (Zonguldak), Sami Özçelik (Artvin), Murat Tanır (Kırıkkale), Necmi Pişkin (Niğde), İsmet Köseoğlu (Rize), Ali Erkin Sarıoğlu (Uşak), Bülent Çelikten (Ceyhan)
Denetleme Kurulu Asil: İsmail Aydın (Manisa), Şafak Erel (Ereğli), Bülent Özyazıcı (Eskişehir)
Yedek: Nevzat Cingirt(Düzce) Ali İhsan Sarıçoban (Eskişehir), Cem Parlak (Malatya)
Danışma Kurulu: İbrahim Şahin (İstanbul), Doğan Bostancı (Alaplı), Davut Uyar (Çaycuma), Ceyhun Özer (Ceyhan), Alaaddin Yakın (Manisa), Nergiz Süslü (İstanbul), Nihat Yıldırım (Gebze)

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.