371 Milyar Liralık Borç Yapılandırıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, borç yapılandırması kapsamında vergi dairelerine 5,5 milyon mükellefin 370 milyar 488 milyon 406 bin 725 liralık borcunun yapılandırıldığını açıkladı.

Gündem Yayın: 04 Temmuz 2023 - Salı - Güncelleme: 04.07.2023 13:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

ANKARA (İGFA) - Büyük yapılandırması kapsamında vergi daireleri ve sosyal güvenlik müdürlüklerine ödenecek borçlar başta olmak üzere çok sayıda kurumun alacağının yapılandırıldığı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanuna yönelik başvuru süresi dün itibariyle sona erdi.

Alınan bilgiye göre vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvurdu.

Son başvuru süresi itibarıyla 370 milyar 477 milyon 406 bin 725 liralık alacak yapılandırıldı. Bu kapsamda, 56 milyar 783 milyon 48 bin 648 liralık tahsilat gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yapılandırmaya ilişkin kanundan yararlanılmak için başvuru süresi 3 Temmuz'a, ilk taksit ödeme süresi ise 31 Temmuz'a uzatılmıştı.

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor.

İlk iki taksiti süresinde ödedikten sonra bir takvim yılında 3 taksitin gününde ödenmemesi halinde, yapılandırma hakkı bozulmuyor. Ancak ödenemeyen taksitlerin geç ödeme zammı ile birlikte tercih edilen taksit süresini izleyen ayın sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.