WhatsApp’tan Yurtdışı Dolandırıcılık Tehlikesi

Son günlerde WhatsApp uygulaması üzerinden gelen yurtdışı aramaları ve mesajları, vatandaşları dolandırmaya çalışan yeni bir yöntem olarak dikkat çekiyor.

Yaşam Yayın: 02 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 02.08.2023 13:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) - Son günlerde WhatsApp uygulaması üzerinden gelen yurtdışı aramaları ve mesajları, vatandaşları dolandırmaya çalışan yeni bir yöntem olarak dikkat çekiyor.

Bingöl’de son 10 günde yaklaşık 30 kişi bu tür aramalar ve mesajlar nedeniyle mağdur oldu.

Yabancı ülkelerden iş ve para teklifinde bulunan WhatsApp aramaları ve mesajlarının son günlerde artış gösterdiğini belirten Yeni Medya Analiz Uzmanı Şahin Eroğlu, vatandaşları uyardı.

“Tanımadığımız, bilmediğimiz kişilerden gelen aramaları kabul etmeyip, mesajlara cevap vermeyelim" diyen Eroğlu, "Rehberimizde olmayan hatta tanıdığımız kişilerden dahi gelen mesajlara dikkat edelim. Bu tür aramalar ve mesajlar güvenlik endişesi oluşturuyor ve dolandırıcılık riski taşıyor. Vatandaşlarımız bu tür durumlarla karşılaştıklarında ilgili kurumlara başvurmalı ve şikayetçi olmalıdırlar" diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.