İnşaat Sektöründe AB Destekli ERASMUS PLUS Projesi Tanıtıldı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinin liderliğindeki ERASMUS PLUS projesi, "İnşaat Sektöründe Avrupalı Yöneticiler için Ortak Öğrenim Çıktıları VI (CLOEMCVI)" tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı.

Gebze Yayın: 12 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 12.01.2024 11:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Avrupa Birliği destekli proje, sektör temsilcileri ve öğrencilerle buluştu

Toplantı, proje hedeflerinin detaylı bir şekilde tanıtılması ve sektör temsilcileriyle kılavuzların görüşülmesi amacıyla düzenlendi. Öğrencilere, inşaat sektöründe kariyer yapma fırsatları sunan etkileşimli oturumlarla projenin önemi vurgulandı.

Proje kapsamında oluşturulan kılavuzlar, sektör temsilcileri ile detaylı bir şekilde tartışıldı. İnşaat sektöründe önemli başlıkları içeren kılavuzlar, sektörün ihtiyaçlarına uygun şekilde şekillendirildi.

 

ERASMUS PLUS Projesi GTÜ'de tanıtıldı

Gebze Teknik Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selçuk Toprak, "İnşaat Sektöründe Avrupalı Yöneticiler için Ortak Öğrenim Çıktıları VI (CLOEMCVI)" başlıklı ERASMUS PLUS projesini Kongre ve Kültür Merkezi’nde tanıttı. Proje; Polonya, Almanya, İtalya, Türkiye, İzlanda’dan yedi kurumun ortaklığıyla yürütülüyor. Projede Doç. Dr. Onur Şeker, Doç. Dr. Sevilay Demirkesen Çakır, Araştırma Görevlisi Emel Sadıkoğlu ve Oğuz Dal araştırmacı olarak görev alıyor.

 

Tanıtım Toplantısı detayları ve proje hedefleri

Toplantı, projenin detaylı bir şekilde tanıtılması ve projede yer alacak kılavuzların sektör temsilcileri ile bir araya gelmesi amacıyla düzenlendi. Prof. Dr. Selçuk Toprak liderliğindeki ekip, projenin hedeflerini, kapsamını ve beklenen çıktıları katılımcılara aktardı. Proje kapsamında oluşturulan kılavuzlar, sektör temsilcileri ile detaylı bir şekilde tartışıldı.

 

Önemli kılavuzlar ve ilgili konular

Projenin önemli kılavuzları arasında, inşaat sektöründeki çeşitli konuları ele alan M33'ten M39'a kadar geniş bir yelpazede bilgiler bulunuyor. Bu kılavuzlar, sektör temsilcileri ile detaylı bir şekilde tartışılmış ve her bir kılavuz için belirlenecek olan detaylı içerik konusunda görüş alışverişi gerçekleştirildi.

 

İkinci bölümde sektör temsilcileri ile öğrenci etkileşimi

Toplantının ikinci bölümünde, sektör temsilcileri, çalıştıkları firmaların tanıtımını yaparak öğrencilerle soru-cevap oturumu gerçekleştirdi. Öğrencilere, sektör temsilcilerinden gelen tecrübelerden faydalanma ve kariyer planlaması yapma imkanı sağlandı.

 

Proje geleceği ve kapanış konferansı

Yaklaşık 2 buçuk yıl sürecek olan proje, kapanış konferansı ve paylaşım toplantıları ile Nisan 2025'te sona erecek. Bu süreç içerisinde, proje kapsamında sektör temsilcileri ile düzenli buluşmalar gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.