Kültürel Değerlerimizin Geleceğe Aktarılması Çok Önemli

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş; "Kültürel Değerlerimizin Gelecek Kuşaklara Aktarılması ve Yaşatılması Çok Önemlidir”

Gebze Yayın: 07 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.09.2023 09:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Bir milletin bütünlüğünü sağlayan ve onu diğer milletlerden ayıran yegâne unsur ‘‘kültür ölçüsü’’ dür.

Geçmişten günümüze kuşaktan kuşağa taşıdığımız değerlerin tümü millî kültürümüzün yapı taşlarıdır. Mimari ve sanat eserlerimiz, şarkılar, türküler, hikâyeler, yiyecek ve içecekler, geleneksel kıyafetler, halk oyunları, edebi eserler ve inançlar millî kültürümüzün en güzel örneklerindendir.

Kültürümüzü yok etmek yerine, geliştirip güçlendirmemiz ve nesilden nesile aktarmamız tarihi, insani ve ahlaki bir zorunluluğumuz olup; bu noktada Gebze Ticaret Odası olarak her platformda çalışmalar yapmaktayız.

Bölgemiz kültürünün bir parçası, sadece bayram arefelerine özgü olan ve Oda olarak patentini alıp her bayram arefesinde bölgemizde dağıtımını yaptığımız Bayram Çöreği geleneğimizi sürdürmemizin yanı sıra; yine bölgemizin tanıtımına büyük faydaları bulunan Gebze’mize ait kültürlerin yaşatılması için Ümran Yavaş Tepecik öncülüğünde Gebzeli kadınların bir araya gelerek kurduğu “Gebzeli Köy Kadınları Kültür Platformu” nun tarihimize, geçmişimize ışık tutacak olan bölgemize ait parçalarını belli zamanlarda Odamızda sergilemekte, platformumuza destek vermekteyiz.

Varlığımızın ve birliğimizin dünya üzerindeki yegâne olmazı geçmişin izinden geleceğimizi şekillendirmek olacaktır. Bu noktada Odamız tarafından tarihi değerlerimizin bilinirliğinin artması, kültürümüzün gözler önüne getirilmesi, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için yaptığımız çalışmalara hız kesmeden devam edeceğimizi bildirir; geçmişimizin ışığında, gelecek güzel günlere her birlikte ulaşmamızı temenni ederim.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.