Mevlid-i Nebi programına büyük ilgi

Çayırova Belediyesi’nin düzenlediği Mevlid-i Nebi programı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çayırova Yayın: 29 Eylül 2023 - Cuma - Güncelleme: 29.09.2023 11:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çayırova Belediyesi’nin Mevlid-i Nebi haftasına özel gerçekleştirdiği, Mevlid-i Nebi programı, dün Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlikte Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova Müftüsü İsmail Keskin, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve Çayırovalılar yer aldı. Güzel Kur’an-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi ve Güzel Ezan Okuma Dünya İkincisi Alpcan Çelik’in, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Başkan Çiftçi’nin selamlama konuşmasıyla devam edildi. Çiftçi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

“NE KADAR HAMD ETSEK AZ”

“Bu sene Mevlid-i Nebi Haftası’nın teması; ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ olarak ihya edilecek. Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Öncelikle bizi Müslüman olarak yarattı, Efendimiz Hz. Muhammed’e ümmet eyledi ve bizi bu güzel coğrafyada yarattı. Rabbimizin bize sunduğu bu güzelliklerin bir de sorumlulukları var. Bizler Peygamber sevgisini karakterimiz haline getirdik. Her birimizin bu güzellikleri yaşatması ve neslimize aktarması gerekiyor. Efendimizle birlikte cehaletin yerini, ilim, irfan ve hikmet aldı. Zulmün yerini, adalet ve merhamet aldı. Hamd olsun Müslüman coğrafyada ve Türkiye’de Mevlid-i Nebi haftasını coşkuyla karşıladık ve coşkuyla ihya ediyoruz.”

 

 

 

EZGİ VE İLAHİLERLE GÖNÜLLERE DOKUNDULAR

Başkan Çiftçi’nin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek, Mevlid-i Nebi Haftasına özel bir konuşma gerçekleştirdi.  Programda konuşmaların ardından Tasavvuf ve Ezgi Sanatçısı Sedat Uçan ile Mevlüthan Mustafa Kaya, ezgi ve ilahileriyle gönüllere dokundu. Program sonunda Başkan Çiftçi, davetli konuşmacı ve sanatçılara çiçek takdim etti.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.