GESMEK

Gebze Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (GESMEK) kursiyerleri tarafından yıl boyunca yapılan ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Gebze Yayın: 17 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 17.05.2023 17:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

GESMEK kursiyerleri ve öğretmenleri tarafından yıl boyunca atıl malzemeler kullanılarak oluşturulan ürünler, sergileniyor. Gebze Kent Meydanı’nda kurulan çadırda, onlarca ürün vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergiye Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze İlçe Jandarma Komutamı Muharrem Poyrazoğlu, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Dursunali Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Sergide bir konuşma yapan Gebze Beleiye Başkanı Zinnur Büyükgöz: "“Bugün burada GESMEK kurslarımızın yıl sonu sergisinde hep beraber bir aradayız. Biliriz ki bir medeniyet, bir toplum sadece ve sadece bilimle, kültürle, teknolojiyle yaşamıyor. Onun kültürel hayatını, sosyal hayatını ve kendi değerlerini geleceğe taşımak açısından da son derece önemli olan bir faaliyet alanını bugün burada sizlerle buluşturuyoruz. Bugün burada geleceğe bırakılan izler görüyoruz. Gerçekten de bugün 300 yıl, 500 yıl önce kullanılan eşyaları veya yapılan sanat eserlerini bugün değerli olarak kabul ediyor ve onlarla, geçmişimizle övünüyoruz. Her millet kendi geçmişindeki değerlerle övünmekte haklıdır. Dolayısıyla bugün burada yapılan sadece bugünde kalmayacak, onlar belki 100 yıl, belki 500 yıl sonra gelecek nesillerin ellerinde olacak ve onlar da diyecekler ki ’21. yüzyılda yapılmış olan bu tarihi değere sahip olan miras bize en güzel hatıra olarak kaldı’ diyecekler" dedi. 

Daha sonra söz alan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit,kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak sergi Gebzeli vatandaşların beğenisine sunuldu. 

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.