Konservatuvar öğrencisi olabilmek için ter döktüler

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarının 2023-2024 eğitim öğretim dönemi yetenek sınavları hafta sonunda gerçekleştirildi.

Kültür-Sanat Yayın: 04 Eylül 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 04.09.2023 10:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kaliteli sanat eğitiminin verildiği Büyükşehir Belediye Konservatuvarının sınavları bu yıl da yoğun ilgi gördü. 7 bölüm ve 29 sanat branşında yapılan sınavlara 5 ile 55 yaş arasında bin 370 kişi katıldı. Sınav sonuçları 6 Eylül Çarşamba günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

 

HEYECANLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU

Yetenek sınavlarına katılacak adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren Konservatuvar Şube Müdürlüğü’ne bağlı sanat eğitim merkezlerine geldi. Heyecanları gözlerinden okunan öğrencilere aileleri eşlik etti. Sınav belgelerini yetkililere gösteren adaylar, seçtikleri sanat branşının sınavına girdi.

 

KONSERVATUVAR SANAT MERKEZLERİNDE

Güzel Sanatlar branşlarının sınavları Anıt Park içindeki Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi’nde, Bale Bölümünün sınavları SDKM’de, Geleneksel Sanatların sınavları Seka Kültür Alanı içindeki Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Eğitim Merkezi’nde, Müzik Branşının sınavları ise Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü’nde yapıldı.

 

KONSERVATUVAR ÖĞRENCİSİ OLABİLMEK İÇİN TER DÖKTÜLER

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yetenek sınavlarına ilgi yoğun oldu. Vatandaşlar kaliteli sanat eğitiminin verildiği ve Devlet Konservatuvarlarına öğrenci yetiştiren Büyükşehir Belediye Konservatuvarının öğrencisi olabilmek için ter döktü.

 

SINAV KOMİSYONLARINDA UZMANLAR YER ALDI

Her yıl büyük bir titizlik ve disiplinle gerçekleştirilen yetenek sınavlarında bu yıl da gelenek bozulmadı. Sınavlar için 15 komisyon oluşturuldu. Söz konusu komisyonlarda Belediye Konservatuvarı eğitmenlerinin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan akademisyenler ile Kültür Bakanlığı sanatçıları görev aldı.

 

NELERE BAKILDI?

Sınavlarda aday öğrencilerin sanat yetenekleri belirlenmeye çalışıldı. Bu kapsamda; müzik branşı sınavlarında adayların müzik duyum yetenekleri üzerinde duruldu. Bale branşında fiziksel uygunluk, esneklik, hareket algısı ve müzikal duruşa bakılırken, Güzel Sanatlar bölümlerinin sınavlarında verilen kompozisyonun kağıt üzerine kara kalem ile aktarımı istendi. Geleneksel sanatlar sınavında ise üç parçadan oluşan objelerin kağıt üzerine kara kalem ile aktarımı esas alındı.

 

SINAV SONUÇLARI 6 EYLÜL ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLANACAK

Öte yandan Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Yetenek Sınavı’nın sonuçları 6 Eylül Çarşamba günü açıklanacak. Sonuçlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresinden ilan edilecek. Konservatuvarın yeni eğitim dönemi kayıtları 6-7-8 ile 11-12 ve 13 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Konservatuvarda 2023-2024 eğitim öğretim dönemi 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.