Çayırova Millet Bahçesine bin 500 ağaç

Tamamlandığında Çayırova’nın yeni cazibe merkezlerinden birisi haline gelecek Millet Bahçesine Büyükşehir tarafından bin 500 ağaç dikilecek.

Çayırova Yayın: 11 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 11.12.2023 12:30:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Şehir genelinde inşa ettiği millet bahçeleri ile vatandaşların hayatına yeni sosyal alanlar kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yapımına devam edilen Çayırova Millet Bahçesi, 70 bin metrekare alanda vatandaşlara hizmet verecek. Çayırova Millet Bahçesi’ne daha yeşil bir görünüm kazanması için farklı türlerde bin 500 adet yeni ağaç dikilecek.

 

BİRÇOK ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR

Millet bahçesi çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, yürüyüş yolları ve bisiklet yolu betonu ve bordür, kıraathane, kafeterya, spor tesisi seramiği ve boya işleri, giriş kapılarının montajları ve mescit, kafeterya, kıraathane, tuvalet, spor tesisi dış cephe kaplamaları devam ediyor.

 

SULAMA VE ELEKTRİK TESİSATINA BAŞLANDI

Çalışmalar dahilinde alan içerisinde toprak tesviyesi yapılırken sulama ve elektrik kazısı ve tesisatına başlandı. Kay kay pistinin etrafındaki amfinin traverten kaplaması yapılıyor. Millet bahçesinin içerisindeki yapıların da çatı kaplamaları gerçekleştiriliyor. Ekipler millet bahçesine yaklaşık bin 500 ağacın dikimini yapacak.

 

MİLLET BAHÇESİ’NDE NELER OLACAK?

Çayırova’nın çehresini değiştirecek Millet Bahçesi projesinde

125 metrekare giriş meydanı, 2 bin metre yürüyüş yolu, 700 metre bisiklet yolu, bin 740 metrekare çocuk oyun alanları, bin 200 metrekare kaykay pisti, 250 metrekare gül bahçesi, 2 bin metrekare piknik alanı, 55 bin metrekare yeşil alan, fitness alanı, futbol ve basketbol sahaları yer alacak. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.