Rover Takımı’nın Uluslararası başarısı

GTÜ Rover Takımı, Avrupa Birliği Başkanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ESC30 Projesine kabul edildi.

Gebze Yayın: 21 Şubat 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 21.02.2024 11:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Avrupa Dayanışma Programı ESC30 Dayanışma projeleri kapsamında Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) öğrencilerinden oluşan GTU Rover Takımı “Rover ile Uzayı Keşfediyorum” projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul aldı. 

Bu projeyle, uzay bilimine ilgi duyan yeni nesiller yetiştirilmesi, kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını teşvik etmek, Türkiye'nin uzay teknoloji ve sanayisine katkı sağlamak ve 15-25 yaş arası gençlerin kariyer hedeflerine ulaşmalarına destek olunması amaçlanıyor. Takım tarafından, proje boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve farklı yaş gruplarındaki gençlere mentörlük ve eğitim imkanı sağlanacak.

Önümüzdeki yıl boyunca uzay araştırmaları, mühendislik, teknoloji ve bilime ilgi duyan gençlere ulaşmayı hedefleyen GTU Rover Takımı ayrıca; Amerika'da düzenlenecek olan "University Rover Challenge," Polonya'da gerçekleştirilecek olan "European Rover Challenge," Türkiye'de düzenlenecek olan "Anatolian Rover Challenge" ve iki farklı kategoride "TEKNOFEST" gibi prestijli yarışmalara katılarak yeteneklerini sergilemeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.