Yaz Dönemi Kayıtları Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü gençlik projesi ‘Kılavuz Gençlik’ kapsamında hizmet veren Gençlik Merkezi ve Millet Kıraathanesi’nin yaz dönemi kayıtları başladı.

Kocaeli Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 15:57:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

11-25 yaş arası gençlerin faydalanabildiği yaz döneminde atölye ve etkinliklerde gençler hem öğrenecek hem de eğlenecek. Kocaelili gençlerin bu merkezler sayesinde çok daha başarılı ve özgüvenli bireyler olduklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, tüm Kocaelili gençleri Gençlik Merkezlerinden ve Millet Kıraathanelerinden faydalanmaya çağırdı.

 

KENDİNİ KEŞFEDEBİLECEĞİ BİR YAZ DÖNEMİ

İzmit Alikahya Gençlik Merkezi ve Millet Kıraathanesi yaz dönemi ile kapılarını ilk kez hizmete açacak. Kocaeli’nin Başiskele Yuvacık, Gölcük Ulaşlı, Karamürsel Gençlik Merkezi ve Millet Kıraathanesi ile Karamürsel Ereğli Çıpalı Konak Millet Kıraathaneleri’nde gençleri; yorucu bir eğitim yılından sonra hem dinlenebilecekleri hem de ilgi duydukları alanlarda becerilerini geliştirebilecekleri; katılacağı sosyal ortamlarda kendini ifade ederken arkadaş çevresini genişleteceği, çeşitli atölye ve etkinliklerle akran ilişkilerini kuvvetlendireceği ve özellikle kendini keşfedebileceği bir ‘Yaz Dönemi’ bekliyor. 23 Haziran Cuma gününe kadar kayıtların devam ettiği yaz atölyelerinde; 11-14 yaş grubu için Manevi Eğitim ve Beceri Atölyeleri, 15-18 yaş grubu için Beceri atölyeleri ve Çabucak Etkinlikler, 19-25 yaş aralığındaki üyelerimiz için de Macera ve Keşif Atölyesi başlıklarında programlar planlandı. Diriliş Gençlik Kampı, Doğa Yürüyüşleri, Tematik gezi; Gezi_yorum, Kıraathane buluşmaları gibi faaliyetlerle bu yaz gençler bambaşka anılar biriktirecek.

 

MANEVİ EĞİTİM VE BECERİ ATÖLYELERİ

Yaz dönemi eğitim programları yaş gruplarına uygun olarak planlandı. Bu kapsamda Manevi eğitimler 11-14 yaş aralığındaki üyelere yönelik çeşitli atölyeler içeren yaz programında Temel dini bilgiler ve Elif-Ba / Kur’an-ı Kerim okuma eğitimi birebir eğitimle belirli dakikalar arası ders randevusu oluşturularak sunulacak. Öte yandan gençler Akıl Oyunları, Yazılım kodlama, Bilim-deney, İngilizce, Münazara, Diksiyon ve Hitabet, Yazarlık, El Sanatları, Rehberlik, Resim ve Müzik gibi beceri atölyelerden de bu kapsamda her gün 10.30-13.40 saatleri arasında en az dört atölyeden de faydalanacak.

 

BECERİ ATÖLYELERİ VE ÇABUCAK ETKİNLİKLER

15 ve 18 yaş aralığındaki üyelerin faydalanabildiği çabucak etkinlikler, gençlerin güvenli sosyal ortamlarda güvenli ilişkiler kurmasına fırsat sağlayan, hem eğlenip hem de ilgilerine yönelik beceriler edinebilecek. Bu faaliyetlerin dışında doğa yürüyüşü, tematik il dışı gezi, doğada veya sokakta tuval resim ve müzik konserin yapıldığı sanatsal etkinlikler ile yaz tatillerini kaliteli ve eğlenceli olarak geçirebilecek. Ayrıca hafta içi müsait zamanlarında kendi yaş gruplarına yönelik beceri atölyelerinde hem sosyalleşecekler hem de yeteneklerini sergileyebilecekler. Enstrüman, halkoyunları, grafiksel çizim, resim, yazarlık, okuma grupları gibi alanlarda çalışmalara katılabilecek.

 

SOSYAL VE EĞİTSEL ETKİNLİKLER PLANLANDI

Kocaeli’de veya farklı illerde üniversite eğitimi gören 19-25 yaş aralığında çalışma hayatında olup akranları ile iletişimini güçlendirmek isteyen gençlerin katılabileceği sosyal ve eğitsel etkinlikler planlandı. Gençler tematik doğa yürüyüşü ve eğitici konuşmaları içeren butik seminer, konferansların yansıra alanında uzman akademisyen ve profesyonellerle karşılıklı bilgi aktarımına girebilecek ve doğa yürüyüşünde tefekkürü ve doğallığı tekrar keşfedecek.

 

HAFTANIN 7 GÜNÜ 10.00-19.00 ARASINDA

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi ve Millet Kıraathanesi haftanın 7 günü, 10.00 - 19.00 saatleri arasında dört ilçede beş merkezde hizmet verecek. Binlerce kitabın bulunduğu Millet Kıraathanelerinde ise üyeler sessiz ve güvenli ders çalışma ortamında, okuma grubu çalışmaları, yazar buluşmaları ve dil becerilerini geliştirmeye yönelik atölyelerden hizmet alacak.

 

ATÖLYELERE KATILMAK İSTEYEN GENÇLER

3 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında 6 hafta süreli olarak programlanan yaz dönemi kayıtları 23 Haziran tarihine kadar devam edecek. Yaz dönemi atölyelerine katılmak isteyen gençler Kılavuz Gençlik internet sitesi kilavuzgenclik.kocaeli.bel.tr üzerinden kayıt yaptırabilecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.