Darıca Hizmete Doyuyor, Darıca'da Bir Açılış Daha!

Darıca’da Rüstem Metin Yurttaş Halk Sağlığı ve Kültür Merkezi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla açıldı.

Darıca Yayın: 29 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 29.08.2023 22:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Darıca Belediyesi ile hayırsever işadamı Rüstem Metin Yurtsever işbirliğinde yapılan Halk Sağlığı ve Kültür Merkezi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ilçe başkanları, teşkilat mensupları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı. 

 

 

DARICA'YA VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİYORUZ

Programın açılışında konuşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerini yerine getirmek için Büyükşehir Belediyemiz ve teşkilatlarımızla beraber canla, başla çalışıyoruz. Bu mahallemizin en elzem ihtiyaçlarından bir tanesi olan sağlık ocağı ihtiyacı için kıymetli hayırsever kardeşimizle birlikte bir istişare toplantımız oldu. Sadece bir sağlık ocağından ziyade ortaklaşa bir proje üretelim, bu mahallenin bütün ihtiyaçlarına cevap versin mantığında bir süreç işlettik. Sağ olsun protokolü imzaladıktan sonra buranın kaba inşaatını belediye olarak hızlı bir şekilde ihale ettik. Sonrasında da hayırseverimize teslim ederek buranın yapımıyla alakalı işlemleri de kendileri hızlandırdılar. Biz il ve ilçe sağlık müdürümüze teşekkür ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık bin 800 metrekare kapalı alanda, 8 doktorlu bir sağlık ocağıyla beraber, içerisinde konferans salonu bulunan güzel bir gençlik merkezi noktasında bir kütüphaneyi ve kültür merkezimizi bugün hizmete açmış bulunmaktayız” 

 

 

DEDİKODU SİYASETİ DEĞİL ESER SİYASETİ ÜRETİYORUZ

Bıyık, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Büyükşehir Belediye Başkanımızla 4 yıl önce çıkmış olduğumuz bu yolda verdiğimiz sözleri yerine getirmenin haklı gururunu ayrıca yaşıyoruz. Beyannamemizde gerçekleşen yüzde 92’lik bir eserle, kentimizde asla dedikodu siyaseti değil eser siyaseti üretmeye de çalışıyoruz. Liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu Türkiye Yüzyılı kapsamında da ilçemizi de yine aynı şekilde yeni yüzyıla hazırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Marka şehir Darıca anlayışıyla Darıcamıza değer katan projeleri özen göstererek ortaya çıkarıyor, ortak akılla, kurumlarla işbirliğine önem veriyoruz. Darıca Belediyesi olarak ilçemize kattığımız eserlerden bir tanesi de kültür merkezimiz şu anda şaheser olarak önümüzde duruyor.

 

 

DARICA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPTIK

“Darıca Belediyesi olarak öncelikli konularımızdan bir tanesi de depremdir. Darıca’da kentsel dönüşüm projemizi 329 dairelik bir kentsel dönüşüm projemizi gerçekleştirip toprak sahiplerine teslim ettik. Darıca dar bir alan. Özellikle 1999 depremi öncesi yapılaşmalarda, kooperatif binaları öncelik almak kaydıyla buralarla alakalı hep iş birliği içerisindeyiz. Ümit ediyoruz ki Büyükşehir Belediyemiz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla beraber o vatandaşlarımızın da kentsel dönüşüm noktasındaki beklentilerine ivedilikle cevap vereceğimize inanıyoruz. Yüzyılın felaketi olarak gördüğümüz Kahramanmaraş depreminde valimiz ile beraber genel merkezimizin de görevlendirmesiyle Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde de birlikte yaraları sarmak için Darıcalı hemşehrilerimizin bizlere verdiği emanetleri oradaki kardeşlerimize ulaştırmak suretiyle o bölge de de canla başla çalışıyoruz. Yaptığımız işin içerisinde evvela vatandaşımızın memnuniyeti, sonrasında da Allah’ın rızasını kazanmayi kendimize şiar edindik. Vatandaşımızın iyi gününde de kötü gününde de yanında olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyemizle, hükümetimizle vatandaşıyla dertleşen bir anlayışla belediyecilik hizmetine devam ediyoruz.”

 

 

DARICA HÜKÜMET KONAĞI HİZMETE AÇILACAK

“Darıca genç bir ilçe. 2008 yılında kuruldu ama 230 bin nüfusu var. Maalesef bir hükümet konağımız yoktu. Bir önceki bakanımız döneminde yapılan işlerle takibimiz sonucunda şu anda hükümet konağı inşaatımız devam ediyor. İnşallah yakın zamanda onun da milletimizin hizmetine açacağız. Yine millet bahçelerimizde, sahilde muhteşem rekreasyon alanları, yeşil alanlarla kentimizin her bir tarafında şantiye şeklinde devam eden büyük ve güzel işlerimiz var. Balyanoz Sahilimizin ünü Darıca’yı aştı."

 

 

BÜYÜKAKIN: "KARDEŞİM MUZAFFER BIYIK İLE BİRLİKTE DARICA’DA KOLLARI SIVADIK"

Darıca’ya çok sayıda eser kazandırdıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Önce ’Altyapısı olmayan yerlere üstyapı yapmayacağız’ diyerek kardeşim Muzaffer Bıyık ile birlikte Darıca’da kolları sıvadık. Yeni hizmetler yapmaya canla başla koyulduk. Darıca’nın 14 tane mahallesinin altyapısını yeniden yaptık. Buranın ayrı bir su deposu yoktu. Ana şebeke doğrudan su alan bir sistemi vardı ve topografyasından dolayı sellerde ciddi riskler vardı. 2 senemiz buranın altyapısını yeniden yapma, inşa etmeyle geçti. Bunun yanında iki tane ana noktada bunlardan bir tanesi kışlamızın olduğu bölgede yaklaşık 900 dönümlük bir alanda millet bahçesi yapılmasıydı. Diğer taraftan da Balyanoz Koyu’nda hemşehrilerimizin nefes alacak, sahille buluşacakları güzel rekreasyon alanları kazandırmak oldu. Bunun yanında Darıca’nın trafiğini rahatlatacak çok sayıda ulaşım projesini hayata geçirdik. Uyum içerisinde çalışmak çok önemli. Bu merkezde de uyum ve işbirliği var. Hayırsever işadamımız ve Darıca Belediyemize böyle güzel bir eseri ilçeye kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da kısa bir selamlama konuşması yaparak kompleksin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

 

ÖZHASEKİ “KOCAELİ’DE 25 PROJEMİZ DEVAM EDİYOR”

Bakanlık olarak Kocaeli’de 25 projenin devam ettiğini ifade eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a buradaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptığı hizmetleri anlattı. Allah razı olsun. Kocaeli’nin her bir tarafında onun da emeği var. Bakanlık olarak Kocaeli’de 25 yerde işimiz var. Onlar da birebir takip ediyoruz. Ve bütün bu devletin hizmetlerinin yanı sıra hayırsever kardeşimin de Cenabıhakk’ın rızasını kazanabilmek adına yapmış olduğu bu eserden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası protokol toplu olarak kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.