ASKON Kocaeli Şube, ASKON Genel Merkezi Misafir Etti

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan 22 kişilik heyet ASKON Kocaeli Şubenin misafiri oldu.

Kocaeli Yayın: 20 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 20.01.2024 15:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkan Yardımcısı Hizmet Sektörleri Başkanı Ercan Vergili, Genel Başkan Yardımcısı İmalat Sektörleri Başkanı Ali Küçük, Genel Başkan Yardımcısı Üye İlişkileri Başkanı Coşkun Alay ve Yönetim Kurulu Üyeleri şube ziyaretleri kapsamında ASKON Kocaeli Şubeyi ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyaret, ASKON Kocaeli Başkanı Fatih Işık’ın, ASKON Kocaeli’nin faaliyetleri hakkındaki sunumu ile başladı. Sonrasında mikrofonu devralan Genel Başkan Yardımcısı Ercan Vergili, “Kocaeli sanayisi ve teknolojisiyle öne çıkan en büyük şehirlerimizden birisidir. Ayrıca lojistiğin merkezi konumundadır. ASKON Kocaeli Şubemiz, Genel Merkezimize yakınlığı sebebiyle ve böyle imkanların şehrinde teşkilatlanmaya başladığı için çok başarılı faaliyetler gerçekleştireceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu. Akabinde sırayla herkes kendilerini tanıtıp, firmaları ve çalışmakta oldukları sektörler hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretin ikinci ayağı ASKON Kocaeli Yönetim Kurulu Üye Firmaları Artven Sağlık ve Meka Rolling Mill Makina’da gerçekleşti.

Üye firma ziyaretlerinin ilk durağı ASKON Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Yunus Yıldırım ve ortağı Nafiz Abacıoğlu’nun firması Artven Sağlık oldu. Yunus Yıldırım, Artven Sağlık ve diğer şirketleri ERMED Tıp Medikal ve distribütörü oldukları firma İNVAMED’in özellikli spesifik tıbbi cihazları stent, balon, damar robotları üretimi gerçekleştirdiklerini, Ermed Tıp Medikal firmasında da basit tıbbi malzemelerden hasta altı bezi, alçı, galoş, bone, maske, tulum, önlük, sargı bezi, elastik bandaj, antiemboli çorabı, spanç batın pedi, pamuklu ped gibi birçok ürün üretimi gerçekleştirdiklerini açıkladı. Binlerce ürünün ithalatı ve ihracatını yapmakta olduklarını, 40’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Sonrasında ASKON Heyeti üretim yapılan tesisleri ve depolama alanlarını gezerek bir sonraki firma Meka Rollig Mill Makina’nın yolunu tuttu.ASKON Yönetim Kurulu Üyesi Recep Balcı, firması Meka Rollig Mill Makina’nın CNC tezgahlarını gezdirerek, 2007 yılından itibaren demir çelik sektörüne özel projeleriyle, makine imalatlarıyla, yedek parça imalatlarıyla destek olduklarını belirtti. Üretilen parçaları inceleyip bilgiler alan heyet nazik ev sahipliği için Recep Balcı’ya teşekkür ederek ziyaret programına devam etti.

Ziyaretin üçüncü ayağı ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın başlatmış olduğu, Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Beleyesi işbirliğinde yürütülen İzmit Körfezi Dip Çamuru Temizleme Proje alanı oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem, sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevrenin ve deniz ekosisteminin korunması amacıyla, İzmit Körfezi'nde gerçekleştirilen bütünleşik çevresel yönetimi ve Avrupa'nın en büyük çevre projesi hakkında bilgiler verdi. Dip çamuru temizlik projesini yerinde görme imkanı bulan ASKON Heyeti, deniz ekosistemine önemli zarar veren çamurun böyle büyük bir çalışma ile yönetilmesini takdir etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem’e bilgilendirmeleri için teşekkürlerini sunup akşam yemeği için ASKON Kocaeli Başkan Vekili Mesut Kanpara’nın işletmesi Kasaphan Steakhouse’a geçildi. Keyifli sohbet ile geçen akşam yemeği sonrası hep birlikte aile fotoğrafı çekildi. ASKON Kocaeli Şube Başkanı Fatih Işık, ASKON Genel Merkez Heyetine ziyaretleri için teşekkür ederek farklı programlarda yine bir araya gelmeyi temenni ettiğini belirtti. Sonrasında ASKON Genel Merkezi Heyeti yolcu edilerek program son buldu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.