İzgören’den İşe İyilik Katmak söyleşisi

Çayırova 4. Kitap Günleri’nin dördüncü gününde, Yazar Ahmet Şerif İzgören, ‘İşe İyilik Katmak’ konulu söyleşiyle Çayırovalı kitapseverlerle buluştu.

Kültür-Sanat Yayın: 07 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 07.11.2023 12:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çayırova 4. Kitap Günleri kapsamında ülkenin seçkin yazarları Çayırovalılarla bir araya gelmeye devam ediyor. Kitap Günleri etkinliğinin dördüncü gününde Yazar Ahmet Şerif İzgören, sevenleriyle buluştu. İzgören’in, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘İşe İyilik Katmak’ konulu söyleşine Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa ve çok sayıda Çayırovalı katılım sağladı. Programda konuşma gerçekleştiren İzgören, İzgören Akademi bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan örnekler vererek, yaptığı sunumda şunları aktardı;

 

“DAĞ BAŞINDA AÇIK HAVA DERSHANESİ KURDUK”

Bir İskoç atasözünde şöyle diyor; ‘Çocuklar dudaklarınızı değil ayaklarınızı izlerler.’ Manisa’da bir arazi bulduk ve badem diktik. Bu arazide ilk olarak dağ başında bir yerde açık hava dershanesi kurduk. Organik tarım öğretim görevlilerine dedik ki ilk olarak burada köylülere ders verir misiniz ve onlar da kabul ettiler. Budama eğitimi veren profesör köylüye budama eğitimi vermeyi kabul etti. Eğitime sadece kadınlar ve çocuklar geldi, köyün erkekleri ‘olmaz’ diyordu.

 

“VATAN TARLADA, FABRİKADA SEVİLİYOR”

Vatan kahvede sevilmiyor, vatan tarlada seviliyor, vatan fabrikada seviliyor. Şu an gittiğimiz bölgede 300’den fazla kişi organik tarım yapıyor. Kara Oklar Ekoloji, girdiğimiz organik tarım yarışmasında Türkiye’nin en iyi organik tarım çiftliği ödülü aldı. Almanya’da profesör bunu 3 yılda nasıl başardınız dedi, herkes alay ederken çiftliğin ortasına açık hava dershanesi kurduk dedim. Kurduğumuz çiftlikte bilim ve köylülerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz.

 

“ÜLKE İÇİN ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ DEYİN”

Ülkenin sokaklarına çıkın bütün ülke karanlığa küfrediyor. Karanlığa küfretmek yerine bir mum yakın. Uğur Böceği Derneği ile Anadolu’nun çeşitli köylerinde gönüllü eğitim veriyoruz. Şu an burada belediyenin yaptığı bir fuar değil aslında bilginin gireceği bir alan yaratmak. Kitapların burada olması çok önemli. Birileri sizi engellemeye kalkarsa, bizden uzak durun biz bu ülke için üretmeye devam edeceğiz deyin.”

 

“HARİKULADE BİR ETKİNLİK”

İzgören’e sunumunun ardından günün anısına Başkan Yardımcısı Arıkboğa tarafından hediye takdim edildi. Daha sonra okurlarının kitaplarını imzalayan İzgören, Çayırova 4. Kitap Günleri’ne yönelik yaptığı açıklamada şunları aktardı; “Algısı acayip yüksek bir grup var burada cidden. Girişte çok güzel şeyler söylediler, çok takip etmişler. Etkinlik de harikulade bir etkinlik. İlçe belediyelerinin böyle şeyler yapması ülke için çok ufuk açıcı. Aynı anda TÜYAP Kitap Fuarı var, buradan bir gencin oraya gitmesi inanılmaz zor. Burada böyle alternatif bir iş yapmak çok değerli. Bilginin buraya girmesini sağlıyor, çok büyük bir gururla geldik. İçtenlikle çok tebrik ediyorum.”

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.