Çayırova 4. Kitap Günleri Başladı

Çayırova 4. Kitap Günleri’nin resmi açılış töreni Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde protokol ve konuk yazarların katılımıyla düzenlendi. Kitap Günleri’nin ilk söyleşisini İlber Ortaylı ve Şermin Yaşar gerçekleştirdi.

Çayırova Yayın: 03 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 03.11.2023 17:33:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Çayırova Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Kitap Günleri’nin dördüncüsü, bugün ziyarete açıldı. 10 gün boyunca Çayırovalıları on binlerce kitap, onlarca yayın evi ve seçkin yazarlarla buluşturacak Çayırova 4. Kitap Günleri’nin açılışına AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Koordinatörü İbrahim Pehlivan siyasi partilerin ilçe başkanları, ilçe protokolü ile konuk yazarlar İlber Ortaylı ve Şermin Yaşar katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programın açılış konuşmasını Başkan Çiftçi gerçekleştirdi.

 

“4,5 YILI GERİDE BIRAKTIK”

Çiftçi konuşmasında şunları dile getirdi; “Çayırova’mızda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlıklarımız ve il özelinde de Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’la birlikte, üçlü olsun güçlü olsun anlayışıyla güzel hizmetler üretme şansı buluyoruz. Bu güzel çalışmalardan biri olarak da ilçemizde başlattığımız kitap günlerinin dördüncüsü için bir araya geldik. Şehrimizi imar, geleceğimizi inşa ediyoruz anlayışıyla 4,5 yılı geride bıraktığımız hizmet yolculuğumuzda Çayırova’mızı kültür, sanat ve spor kenti yapmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz.

 

 

 

“BİR ARADA OLMANIN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Çocuklarımızı ve gençlerimizi merkeze alan, hizmet ve eserleri hayata geçirerek, aydınlık yarınlarımıza yatırım yaptık. Biz biliyoruz ki en büyük yatırım, eğitime ve geleceğimize yapılan yatırımdır. Çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamak, ilçemizi kültürel yönden zenginleştirmek için bu yıl 4.'sünü düzenlediğimiz Kitap Günleri'nde siz kıymetli misafirlerimiz ve değerli kitapseverlerimizle yeniden bir arada olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum.

 

“DOLU DOLU KİTAP GÜNLERİ OLMASI DİLEĞİ İLE”

Bugün başlayacak ve 10 gün sürecek geleneksel kitap günlerinde

40 ulusal yazarımız ve 50 yerel yazarımız imza etkinliği düzenleyecek. 17 söyleşi programımız olacak. Fuarımıza 75 yayınevimiz binlerce kitapla katılıyor. Yeni neslin tutumlu ve kitap okumayı seven bireylerden oluşması adına ilkokullarımıza 20 bin kumbara dağıttık. İlçemizdeki 27 bin öğrencimize de Kitap Günleri'ni gezdireceğiz. Dolu dolu Kitap Günleri olması dilek ve temennisiyle sizleri saygıyla sevgiyle ve muhabbetle selamlıyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

 

 

 

“KİTAP OKUMAK FARKLI BİR TECRÜBE”

Çiftçi’nin ardından söz alan Başkan Büyükakın ise, “Ben Çayırova Belediye Başkanımızı şehri güzelleştirecek böyle bir güzel etkinlik düzenlediği için tebrik ediyorum. Çocuk sesleri ve kitaplar ne zaman bir araya gelirse mutlu olmak gerek. Çocukların elinden tutup kitap almaya götüren annelerimiz oldukça o şehrin geleceği çok aydınlıktır. Bu salonda gençlerimizi de görüyorum ve mutlu oluyorum. Okunulan her kitap farklı bir pencere ve farklı bir tecrübe. Okuma faaliyetleri başkalarının tecrübelerinden hızlıca istifade edebilme şansıdır. Çayırova 4. Kitap Günleri’nin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Son olarak kürsüye çıkan Prof. Dr. Hülagü ise, “Okumanın çok büyük önemi olduğunu biliyoruz. Kitap fuarında emeği geçen belediye başkanımız ve tüm herkese çok teşekkür ediyorum. Çayırova 4. Kitap Günleri hayırlı ve uğurlu olsun” açıklamasında bulundu. Protokol ve konuk yazarlar, konuşmaların ardından hep birlikte kitap fuarının kurdelesini kesti.

 

ORTAYLI VE YAŞAR SEVENLERİYLE BULUŞTU

Kurdele kesiminin ardından Tarihçi Yazar İlber Ortaylı ve Yazar Şermin Yaşar’ın, ‘Cumhuriyet’in ilk sabahı’ konulu söyleşisi başladı.  Tarih ve coğrafya bilmenin önemine dikkat çeken İlber Ortaylı, “Çocuklar için coğrafyayı sevdirici şeyler yapın. Atatürk de coğrafyayı çok iyi bilen bir liderdi. Onun için stratejik bakımdan önemli bir konumda. Vatan tarihini, İslam Tarihi’ni ve Türk Tarihi’ni öğrenmek zorundasınız. Çocuklarınıza kitap okutmalıyız” ifadelerini kullandı. Şermin Yaşar’ın sorduğu sorular üzerine Atatürk’ün hayatından örnekler veren İlber Ortaylı, Atatürk’ün cephedeyken bile kitap okuduğuna dikkat çekti. Ortaylı ve Yaşar’ın, Cumhuriyet’imizin 100. yılına dair yaptığı konuşmaların ardından program sona erdi. Ortaylı ve Yaşar’a protokol tarafından günün anısına hediye takdim edildi. 

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.