Kırsalda tarım arazilerine ulaşmak artık çok kolay

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelinde tarımın yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerde çiftçilerin arazilerine konforlu bir şekilde ulaşabilmesi için tarla ve bahçe yollarında genişletme ve düzenleme çalışmaları yapıyor.

Kocaeli Yayın: 06 Eylül 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.09.2023 11:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

İzmit, Kandıra, Körfez, Derince, Kartepe ve Gölcük ilçelerindeki yaklaşık 4000 kilometre yolun, 3685 kilometrelik kısmının reglaj çalışması tamamlandı.

Büyükşehir, tarımsal kalkınmaya ve çiftçilerin gelir düzeyini artırmaya yönelik desteklerle üreticilerin her zaman yanında oluyor. Bu doğrultuda tarla ve bahçelerin bağlantı yollarının genişletilmesi ve düzenlenmesi için yoğun bir mesai harcanıyor.

 

ÜRETİCİLER İSTEDİ, BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR

Kocaeli genelinde tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı kırsal mahallelerde, çiftçilerin üretim alanlarına rahat ve konforlu bir şekilde ulaşabilmeleri için muhtar ve arazi sahiplerinin talebi üzerine İzmit, Kandıra, Körfez, Derince, Kartepe ve Gölcük ilçelerinde tespit edilen toplam 4000 kilometrelik bozuk tarla ve bahçe yolunda genişletme ve düzenleme çalışması başlatıldı.

 

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Kış mevsiminde olumsuz hava şartları ve yağışlar nedeniyle bozulan ve ulaşımda aksamalara sebep olan tarım arazilerinin bağlantı yollarındaki çukurlar dolduruldu, genişletilen yollarda istenmeyen sert kayalıklar kırıldı, tümsekler ise kazılarak düzeltildi. Böylece yollar hem sağlamlaştırıldı hem de güzel bir görünüme kavuşturulmuş oldu.  Şu ana kadar tespit edilen 4000 kilometrelik yolun 3685 kilometrelik bölümünün reglaj çalışması bitirildi. Çalışmaların iki ay içinde tamamlanması planlanıyor.

 

ÇİFTÇİLER ÇOK MEMNUN

Daha önce bozuk ve çamurlu yollarda arazilerine ulaşmakta zorluk çeken çiftçiler, tarla ve bahçelerine hem traktörleri ile hem de otomobilleriyle rahat bir şekilde gidip gelebiliyor. Kırsal mahalle muhtarları ve çiftçiler, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, hizmetlerinden dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.

 

 

ÇELİK: BEREKETLİ BİR YIL OLACAK

Kandıra Sepetçi Mahalle Muhtarı Yasin Çelik, köylerine yapılan yol açma ve düzenleme çalışmalarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Muhtar Çelik, “Tarım arazilerine giden yolların düzenlemesine ihtiyaç vardı. Bunlar güzel çalışmalar. Tahir Büyükakın Başkanımız başta olmak üzere bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Tarım arazilerimize yaz-kış demeden rahatlıkla gidip gelmek için çiftçilerimize büyük kolaylıklar oldu. Kış şartlarında arazilerimize, tarlalarımıza gidemiyorduk. Bu sayede çiftçilerimiz rahatlıkla tarlalarına ve bahçelerine ulaşabilecek. Ben de çiftçilik yapıyorum. Arpa, buğday, mısır, ayçiçeği, fındık yetiştiriyorum. Çiftçiler olarak Büyükşehir’in mazot, tohum, gübre başta olmak üzere tüm desteklerden yararlanıyoruz. Büyükşehir’in verdiği tohumlar bugün boy attı. Yakında hasat başlayacak ve bereketli bir yıl olacak inşallah” dedi.

 

BÖLÜK: BÜYÜKŞEHİR İLE YOLLARIMIZ PIRIL PIRIL

Derince’de çiftçilik yapan Aydın Bölük ise Büyükşehir ile yolların pırıl pırıl olduğunu söyledi. Bölük yaptığı konuşmada, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yollarımızı pırıl pırıl yaptı. Artık binek araçlarımızla bile tarla ve bahçelerimize ulaşabiliyoruz. Mısır, buğday, arpa ektik, sebze de yetiştiriyoruz. Kış aylarında yollar bozuluyordu, traktörümde bile gitmekte zorlanıyorduk. Şimdi yollarımız hem genişletildi hem de düzeltildi. Çok memnunuz. Büyükşehir’in tarımsal desteklerinden de yararlanıyoruz. Büyükşehir’in verdiği tohumlar daha bereketli ve verimli. Çiftçiye destek verilmese, bu kadar fazla ekim ve dikim yapamazdık. Çiftçi 10 dönüm ekecekse şimdi 20-25 dönüm ekiyor. Bu desteklerle çiftçilerin işi daha kolay oluyor. Tahir Büyükakın Başkanımıza teşekkür ediyor, bu hizmetlerin ve desteklerin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ŞENTÜRK: ARAZİLERİMİZE RAHAT BİR ŞEKİLDE ULAŞIYORUZ

Derince Karagöllü Mahalle Muhtarı Nevzat Şentürk de Büyükşehir’in çalışmalarından oldukça memnun. Şentürk, “Bölgemiz tarımın yoğun olarak yapıldığı bir yer. Eskiden köy yolları bozuktu, traktörler bile geçmekte zorlanıyordu. İnsanların tarlasına bağına bahçesine giderken sıkıntı çekiyordu. Şimdi yolların yapılması ile birlikte çiftçilerimiz kimsenin toprağına zarar vermeden arazilerine konforlu bir şekilde gidebiliyor. Büyükşehir, tarımsal destekler de veriyor. Çok memnunuz. Tahir Büyükakın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, var olsun. Allah, ona uzun ömürler versin” dedi.

 

TURAN: BÜYÜKŞEHİR CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Derince Çavuşlu Mahalle Muhtarı İsmail Turan ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin canla başla çalıştığını ve bu sayede hiçbir eksiklerinin olmadığını söyledi. Muhtar Turan, “Çalışmalar sayesinde bölgemizde çiftçilerimizin arazilerine ulaşamayacağı yol kalmadı. Hepsi gayet güzel bir şekilde genişletildi, düzeltildi. Su kanallarımızda elden geçirildi, onarıldı, temizlendi. Bugün çiftçilerimiz çok rahat bir şekilde tarlasına, bahçesine ulaşabiliyor. Şu anda hiçbir eksiğimiz yok. A Takımı ekipleri gece geç saatlere kadar canla başla çalışıyor. A takımının kurulması, özellikle kırsal mahallelerdeki biz muhtarlar için çok iyi oldu. Taleplerimizi internet ortamında “Muhtar Aktif Sistemi” aracılığıyla Büyükşehir’e iletiyoruz. Taleplerimiz en geç 12 saat içerisinde cevaplandırılıyor. Yollarımız yapıldı, tarımsal destekler devam ediyor. Bölgemizde ekilmedik bir karış toprak kalmadı. Çiftçiler daha çok ekim ve dikim yapıp üretiyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.