ÇAK-TİM’den başarılı tatbikat

Çayırova Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇAK-TİM), Kocaeli Valiliği koordinasyonunda AFAD Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen il geneli afet tatbikatında, oluşturulan göçük alanında arama-kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

Çayırova Yayın: 15 Kasım 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 15.11.2023 19:53:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kocaeli Valiliği’nin koordinasyonunda AFAD Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen il geneli afet tatbikatına, Çayırova Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇAK-TİM) de katılım sağladı. 6 Şubat Depremleri’nde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan ve birçok canın kurtarılmasına vesile olan ÇAK-TİM, deprem tatbikatında da başarılı bir çalışma yaptı. Olası bir deprem afeti esnasında oluşturulan koordinasyon merkezi üzerinden, afet bölgeleri ve kriz masalarından alınan bilgiler ışığında müdahale provası gerçekleştirilen tatbikatta, ÇAK-TİM, oluşturulan enkaz alanında arama ve kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

 

DİNLEME VE ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI

Şekerpınar’da oluşturulan enkaz alanında hazır bulunan ÇAK-TİM ekipleri, ilk olarak oluşturulan göçük alanındaki afetzede ailelerle ilgilendi, daha sonra göçük bina üzerinde sessiz dinleme yapan ÇAK-TİM, göçük altındaki vatandaşın yerini tespit ettikten sonra da arama kurtarma çalışmalarını gerçekleştirdi. ÇAK-TİM ekip lideri Hüseyin Narman, tatbikatın oldukça verimli geçtiğini ve ÇAK-TİM olarak her türlü zorlu göreve hazır olduklarını vurguladı.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.