Başkan Büyükakın, Erzurum Vakfı’na konuk oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Önal ve yönetiminin misafiri oldu.

Kocaeli Yayın: 01 Ağustos 2023 - Salı - Güncelleme: 01.08.2023 19:46:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Sıcaklığı ve misafirperverliği için Dadaşlara teşekkür eden Başkan Büyükakın, “Erzurumlu hemşerilerimizle birlik ve beraberlik içinde şehrimize değer katmaya devam edeceğiz. Bugün bir kez daha bizlere gösterdikleri ilgi ve alaka için vakıf yönetimimizin kıymetli mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Vakıf binasında gerçekleşen birlikte, yerel, ulusal ve uluslararası meseleler ele alınırken, “Yerel yönetimler yani bu makamlar birer emanettir. Yani kadim milletimizin bize emanetidir. Biz vatandaşımızın emanetine sahip çıkıyoruz. Bu kentin eski anlamıyla şehremini yani belediye başkanı olarak bu emanete kutsal bir görev olarak bakıyoruz” ifadesini kullandı.

 

“KENTE NE LAZIMSA ONU YAPIYORUZ”

Milletin emanetinin ne kadar kıymetli olduğuna vurgu yapılan buluşmada, “İnsanımızın parasını doğru ve yerli yerinde harcayarak çalışıyoruz. Bunun böyle olması gerektiğini de çok iyi biliyor ve inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerimizi tespit ederek yerli yerinde iş yapmaya çalışıyoruz. Kente ne lazımsa onu yapıyoruz. Mesela pandemi olduğunda gerekirse yatırımları durdurur, bütçemizi insanımızın ihtiyaçlarına aktarırız dedik. Bu yaklaşım insan merkezli bir belediyenin bakış açısı ve hizmet etme şeklidir. Hizmetlerimizi ortaya koyarken tüm dinamikleri dinliyor, vatandaşımıza kulak kesiliyor ve bundan sonra harekete geçiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

“KOCAELİ’NİN HER KARIŞINA HİZMET GÖTÜRÜYORUZ”

Darıca‘nın, Körfez’in, Derince’nin tamamının neredeyse altı yapısının değiştiğine de dikkat çeken Başkan Büyükakın, “Küresel iklim kriziyle birlikte hava değişimleri inanılmaz bir şekilde değişkenlik gösteriyor. Bir anda bardaktan boşanırca yağmurlar yağıyor. Bir tarafta bunları düşünürken diğer bir taraftan da projelerimize devam ediyoruz. Kocaeli’nin her karışına hizmet götürüyoruz. Gençlikten tarıma, eğitimden sağlık ve sosyal hizmetlere, spordan alt ve üst yapıya kadar binlerce eseri vatandaşımızla buluşturduk. Bakınız 31 Mart 2019 yerel seçimlerden bu yana geçen 4 yılda kente kazandırılan eser ve hizmetlerimiz 18 milyar 760 milyon TL tutarında 1.297 eser ve hizmeti hayata geçirdik” şeklinde konuştu. Birliktelik yapılan görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.