Talus, “Bu yıl acımız daha da büyük”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr.Şahin Talus, 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin 24.yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Kahramanmaraş’ta yaşanan 6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl acımız daha da büyük” dedi.

Siyaset Yayın: 16 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 16.08.2023 19:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TALUS’UN AÇIKLAMASI

“Ülkece en büyük yaslarımızdan birinin yıldönümünü yaşıyoruz. Bundan 24 yıl önce Türkiye’nin en büyük deprem felaketlerinden birini bu coğrafyada hep birlikte yaşadık.

Ağustos’un 16’sını 17’sine bağlayan o karanlık gecede saatler 03:02’yi gösterdiği sırada hiç bitmeyecek gibi uzun süren 45 saniyelik şiddetli sarsıntıda resmi kayıtlara göre 18 bin 373 vatandaşımızı yitirdik. Yüzbinlerce ev ve iş yeri yerle bir oldu, onbinlerce insanımız yaralandı. Aylarca çadır kentlerde, prefabrike konutlarda yaşadık.

Gölcük merkezli bu depremin yaralarını, yaşattığı büyük acıyı hiçbir zaman unutmayacağız. 

Bu yıl, acımız daha da büyük. Bir daha yaşanmamasını dilediğimiz bu büyük felaketin daha şiddetlisini, belki de en şiddetlisini maalesef 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir kez daha yaşadık. 

Yer kabuğunun adeta üzerinde bulunan her canlıyı, her yapıyı sirkelercesine şiddetli ve üst üste yaşanan bu depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımızın acısı, yüreğimizdeki dinmeyen sızıyı daha da derinleştirdi.

Depremi önlemek mümkün değil. Ancak tedbirler almaya, daha az hasarla bu doğal afetleri atlatmak için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihimizin en büyük konut hamlesiyle bugüne kadar üretilen 1 milyon 200 bin konuta yenilerini eklenmeyi sürdüreceğiz. Bununla birlikte şehirlerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Yeni trajedilerin yaşanmasını önlemek için yapılan bu çalışmalar büyük bir kararlılıkla devam edecektir.

17 Ağustos 1999 Depremi’nin yıldönümünde, ülkemizde doğal afetlerde yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, aradan yıllar geçse de acıları hiç dinmeyen yakınlarının hüznünü yürekten paylaşıyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.