Yenimahalle ASM Hizmete Açıldı

Çayırova Belediyesi tarafından yapılan Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi, Muhtarlık ve Spor Salonu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çayırova Yayın: 13 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 13.10.2023 22:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Vatandaşların talebini ve mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için, Çayırova Belediyesi tarafından arsası üretilen, projesi yapılan ve yapımı tamamlanan Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi, Muhtarlık ve Spor Salonu, düzenlenen program sonrasında hizmete açıldı. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin ilçeye kazandırdığı projenin açılışına, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, Kocaeli Müftüsü Sinan Cihan, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Dr. Selim Çetintaş, ilçe protokolü, siyasi parti ilçe başkanları ve Çayırovalılar katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Pehlevan, Bu yıl sağlık açısından bereketli bir yıl oldu. İlimiz genelinde ciddi sağlık yatırımları var. Bu tesisle beraber çalışan hekim için konforlu ve hastalar için de rahat bir ortam kazanmış olacağız. Katkılarından ötürü Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi'ye teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

“HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN”

Yenimahalle Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreninde konuşma gerçekleştiren Başkan Çiftçi, “Bulunduğumuz mahalle Çayırova'nın 9 mahallesinden biri ama ilçemizin en eski mahallesi. Vatandaşlarımızın destekleriyle göreve geldikten sonra şehri geleceğe hazırlamak için birçok yatırım için çalışmalara başladık. Yaptığımız mahalle danışma meclislerinde halkımız bizden park ve sağlık ocağı yapmamızı istedi. Biz göreve geldikten sonra gerekli kamulaştırma çalışmalarıyla bu alanı hazırladık. Sağlık ocağı, hanımefendilere özel spor salonu ve muhtarlık ofisini halkımızın hizmetine sunduk. Yenimahalle’de hizmet üretmenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz ancak hiçbir zaman kulağımızın üstüne yatmadık ve çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Neslin ihyasına Çayırova belediyesi olarak önemli katkılar sağlıyoruz. En doğru yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu ve benzeri yatırımların kazandırılmasında bizlerin her zaman yanında olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerimiz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Yenimahalle ASM’nin açılış programında konuşma gerçekleştiren AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Kocaeli il bazında sağlık açısından çok şanslı bir il olduğunu söyleyebilirim. Bugün yerel yönetimlerin desteği ile Büyükşehir bazında Tahir Başkanımızın, ilçe bazında da Bünyamin Başkanımızın gayretleriyle, aile sağlığı merkezimiz hizmete girdi, muhtarlık ofisi çok önemli. Kadın kardeşlerimizin de sağlıklı yaşamı için spor çok önemli. Burada da spor yaparak hastalığa yakalanmadan yaşamlarına devam edecekler. Ben bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

“SAĞLIK ALANINDA DEVRİM GERÇEKLEŞTİRDİK”

İki kattan oluşan ve birçok alanda mahalle sakinlerine hizmet verecek projenin açılış töreninde konuşan Vali Yavuz, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde tüm Türkiye’de çok büyük değişiklikler meydana getirdik. Sağlık alanında da çok ciddi bir devrim gerçekleştirdik. Dünyanın birçok ülkesinde verilemeyen sağlık hizmetlerini veriyoruz. Bugün de hem belediyelerimiz, hem Cumhurbaşkanımız, hem Sağlık Bakanlığımız hem de birçok hayırsever sayesinde yeni sağlık kuruluşlarını açıyoruz. Tüm kurumlarımızın katkısıyla güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Biz milletin hizmetkarı olmaya gelmiş bir zihniyeti temsil ediyoruz. Sevgili evlatlarımıza çok güzel bir gelecek bırakmak için hep beraber çalışıyoruz. Bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Bünyamin Çiftçi olmak üzere tüm emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

 

TESİS İKİ KATTAN OLUŞUYOR

Edilen duanın ardından protokol tarafından kurdelesi kesilen Yenimahalle Aile Sağlığı Merkez, Muhtarlık ve Spor Salonu projesi iki kattan oluşuyor. 541,15 metrekare üzerine inşa edilen proje, ilçenin en kalabalık mahallelerinden olan Yenimahalle’deki ikinci aile sağlığı merkezi olma özelliğini taşıyor. Kompleksin ilk katında Yenimahalle muhtarlığı için 27,34 metrekare, kadınlar için oluşturulan spor salonu ise 187,15 metrekare alandan oluşuyor. Üst katta bulunan aile sağlığı merkezinde ise 6 adet hekim odası, 1 adet gebe izleme odası, 1 adet bebek bakım odası, 1 adet tıbbi müdahale odası, mutfak ve WC’ler yer alıyor. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.