Çayırova'da meslek edindirme kursları tam gaz

Çayırova Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarında eğitim tam gaz devam ediyor.

Çayırova Yayın: 08 Ocak 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 08.01.2024 17:08:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde bulunan Aşçılık Atölyesi ve Dikiş kurslarına katılan Çayırovalılar, uzman eğitmenlerden ders alıyor. Çayırova Belediyesi’nin velilere yönelik meslek edindirme kurslarında eğitim tüm hızıyla sürüyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ndeki (NEKM) bilgi evinde devam eden Aşçılık Atölyesi eğitimlerinde, Çayırovalılar gastronomi alanında bilgilerini genişletiyor ve sertifika sahibi oluyor.

 

Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Bilgi Evi’nde haftanın beş günü verilen Aşçılık Atölyesi kurslarına katılan Çayırovalılar, Türk Mutfağı, Osmanlı Mutfağı, pastane mutfağı, Avrupa mutfağı gibi alanlarda eğitim alıyor. 18 yaş üstü yetişkin ilçe sakinlerine yönelik yapılan kursu başarıyla tamamlayan Çayırovalılar, ömür boyu geçerliliği olan Halk Eğitim Sertifikası almaya hak kazanıyor. Aşçılık Atölyesi’ne kayıt yaptırmak isteyen Çayırovalıların, NEKM’deki Aşçılık Atölyesi’ne başvurması gerekiyor.

EV EKONOMİSİNE KATKI

NEKM’de devam eden bir diğer eğitimde ise Çayırovalı ev hanımları dikiş kursunda yeteneklerini geliştiriyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte kışlık kıyafet dikim eğitimlerinin devam ettiği dikiş kursunda, Çayırovalı ev hanımları kendilerine özel bu kursta haftanın 5 günü uzman eğitimci eşliğinde birçok dikiş eğitimi alıyor. Mont, triko takımı, kalıp çıkarma, çocuk montu vb. birçok eğitimden geçen kadınlar, dikiş kursu sayesinde ev ekonomilerine de katkı sağlayabiliyor. Dikiş kursuna kayıt olmak isteyen Çayırovalıların kendilerine en yakın bilgi evine başvurması gerekiyor.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.