Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi hizmete açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Çayırova Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış gerçekleştirildi.

Çayırova Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 16:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Canlı odaklı hizmet anlayışının en büyük örneklerinden olan bir proje Çayırova’da resmen açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çayırova Belediyesi’nin iş birliğinde ilçeye kazandırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreni bugün düzenlendi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, siyasi partilerin ilçe başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda Çayırovalı katılım sağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Çiftçi, şunları dile getirdi; “Rabbim hayvanları bize emanet etmiştir ve biz de hayvanlara merhametle olmakla görevliyiz. Bu anlayışla 4.5 yıldır görev yapıyoruz. Özellikle sokak hayvanlara yönelik yaptığımız bu çalışma yaklaşık 3.5 sene önce hemen sağ taraftaki doğal yaşam alanıyla başladı. Bugün Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin de açılışını birlikte yapacağız. Çayırova’ya ameliyathanesi ve bakım odalarıyla tam donanımlı bir eser kazandırıyoruz.

 

“BELEDİYECİLİĞİN MERKEZİNE CANLIYI OTURTTUK”

Bizler belediyecilik anlayışımızın odak noktasına olarak canlıyı oturttuk ve bu anlayışla yol yürüyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik ve bu doğrultuda hizmet ediyoruz. Her defasında üçlü olsun güçlü olsun diyoruz ve Çayırova’da 4.5 yıl boyunca mahallelerimizin her noktasında eseri olan Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun. Önemli olan samimi olmak ve gönüllere girmek. Kocaeli’mizin başında merhametli, samimi ve nerede ne yapılması gerekiyorsa hiçbir zaman ötelemeyen bir başkanımız var. Bugün can dostlarımızın hizmetinde bulunacak bir eserin açılışını yapacağız, hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.”

 

“HAYVANLARIMIZA YÖNELİK GÜZEL BİR YER AÇIYORUZ”

Başkan Çiftçi’nin akabinde bir konuşma gerçekleştiren Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal ise, “Kocaeli ve Çayırova hızlı gelişen bir yer. Çayırova, nüfusu hızla artan bir ilçe. Bu artışta sosyal ve kültürel alanları arttırmak çok önemli. Bu anlamda ilçemizde çok önemli eserler açılıyor. Bugün de hayvanlarımıza yönelik güzel bir yer açıyoruz. Türk insanı tarih boyunca dünyanın vicdanı olmuştur. Bu çerçevede bugün açtığımız yer de çok güzel ve çok anlamlıdır” dedi.

 

 

 

“UYUMDAN BAŞARI ÇIKIYOR”

Programda son olarak bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Sokak hayvanları konusu Türkiye’nin önemli gündemlerinden birisi ve biz de belediye başkanlarımızla konuştuk ve bu konuyu masaya yatırdık. Büyükşehirimizin Türkiye’nin en iyisi olduğunu iddia ettiğim bir barınağı vardı zaten. İlçe belediye başkanlarımıza da siz de ara istasyonlar oluşturun, yerinde hallolacak konular için ayrı bir düzenleme yapalım dedik. Bu konuda önde giden ilçelerimizden biri Çayırova ve Çayırova Belediye başkanımıza ben bu noktada teşekkür ediyorum. Bugüne kadar kendisiyle hep uyum içerisinde çalıştık ve bu uyumdan da ortaya başarı çıkıyor.

 

“BİZİM VARLIK SEBEBİMİZ HALKIMIZA HİZMET ETMEK”

Bizim varlık sebebimiz halkımıza hizmet etmek. Bizim medeniyetimizin temel değerleri bu tür işlerin halka hizmet etmek için yapıldığıdır. Allah’ın rızasını kazanmanın yolunun halkın rızasını kazanmaktan geçtiğini düşünerek çalışmalar yapıyoruz. Tüm mahlukatı düşünerek çalışmaları hayata geçiriyoruz. Açılışını yaptığımız eser, sokak hayvanlarıyla ilgili dengeyi sağlamak açısından da çok önemli bir hizmet olacak. Sokak hayvanlarına ilişkin problemi de bu merkez sayesinde çözmüş olacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Programın sonunda Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapım sürecine ilişkin sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi ve kesilen kurdelenin ardından, davetliler hep birlikte kullanıma açılan tesisi gezdi.

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.