Nenehatun Ahmet Çalık Amatör Spor Kompleksi’ne Görkemli Açılış

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi işbirliğinde yapımı tamamlanarak hizmete giren Nenehatun Ahmet Çalık Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla açıldı.

Darıca Yayın: 14 Ekim 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 14.10.2023 19:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

Darıca ve Türk sporuna yeni yıldızların kazandırılmasına imkan sağlaması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’nin işbirliğinde kısa bir süre önce tamamlanarak amatör spor kulüplerinin hizmetine sunulan Nenehatun Ahmet Çalık Amatör Spor Kompleksi görkemli bir törenle açıldı. Açılış törenine Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysal Tipioğlu, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, MHP Kocaeli İl Başkanı Murat Nuri Demirbaş ile birlikte siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, amatör kulüp temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda sporcu ile vatandaşlar katıldı.

 

BAŞKAN BIYIK TESİS HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Açılış öncesi Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile beraberindeki heyet spor kompleksini gezerken Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, tesis hakkında Bakan Bak’a bilgiler verdi. Halk oyunları, okçuluk ve fitness salonlarını gezen Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, tesisin spora önemi katkı sunacağını belirterek tebrik etti. Ardından açılış törenine geçilirken program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren ve söz verdikleri bir projeyi işbirliği içinde Darıca’ya kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, “Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonu ile bizler de Darıca’mızı daha güçlü yarınlara hazırlamak için eser ve hizmet siyaseti anlayışıyla canla başla çalışıyoruz. İşbirliği ve uyum içerisinde ilçemize birçok önemli eser kazandırdık. Her zaman üçlü olsun güçlü olsun dedik.

 

 

DARICA’YI SPOR ŞEHRİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Bu birlikteliğin en güzel sonuçlarından biri de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi olarak birlikte yaptığımız Nenehatun Amatör Spor Kompleksi oldu. Milli Sporcumuz Ahmet Çalık’ın adını verdiğimiz spor kompleksini inşa ederken ilçemizde bulunan amatör spor kulüplerinin de görüşlerini aldık. Ortak akılla güzel bir projeyi gençlerimizin hizmetine sunduk. FİFA standartlarında sahalarıyla, ışıklandırması, tribünleri ve idari binasıyla örnek bir proje oldu. Sayın Bakanım; sizin nezdinizde bu güzel eserin ilçemize kazandırılmasına katkı sunan Spor Bakanlığımıza ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim çocuklar mottosuyla Darıca’yı spor şehri yapmak için çalışıyor ve Spor konusunda her türlü imkanları seferber ediyoruz. Tesisleşmeyi önemsiyor ve bu doğrultuda gençlerimizin daha iyi şartlarda spor yapabilmeleri için ilçemize yeni spor salonları, yeni spor kompleksleri inşa ediyoruz.

 

GENÇLERE HER ALANDA DESTEK OLUYORUZ

Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübümüz göreve geldiğimiz günden itibaren her branşta örnek gösterilen ve marka bir kulüp haline geldi. 2 branşı olan kulübümüz bugün 13 branşı olan, bünyesinde birçok Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonları çıkaran yaklaşık 4 bin lisanslı sporcusuyla dev bir kulüp haline geldi. Adeta bir sporcu fabrikası gibi çalışan Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübümüze bağlı spor komplekslerimizde yüzme, fitness, zumba gibi alanlarda aylık 3 bin 500 kişiye hizmet veriyoruz. Darıca Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kendilerini daha iyi yetiştirmeleri adına eğitimden teknolojiye, spordan kültür sanata her alanda yanlarında oluyoruz. Oldukça genç bir nüfusa sahip olan Darıca’da gençlere daha fazla katkı sunmak ve gençlerle daha fazla iç içe olabilmek amacıyla birçok projeyi hayata geçirdik. Bugün olduğu gibi yarın da gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

BÜYÜKAKIN: “MUZAFFER KARDEŞİMLE NE SÖZ VERDİYSEK YAPIYORUZ”

Kocaeli ve Darıca’nın hayrına olan her işte olduklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yaptığı selamlama konuşmasında “Daha en başında Muzaffer kardeşimle Darıca’ya şöyle söz verdik. Üçlü olsun güçlü olsun dedik. Milletvekillerimiz sahada bizimle aynı şeyi söylediler. Elhamdülillah sözümüzü unutmadık. Sözümüzü her gün tutmaya devam ediyoruz. Yaptığımız işleri çok büyük bir uyum içinde ortak akılla çalışarak Darıca’nın hayrı için, Kocaeli’nin hayrı için bu milletin hizmetkarı olmaya onlar için gece gündüz yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

 

YILMAZ: “GÜÇLÜ GENÇLERLE GELECEĞE SAĞLAM BAKACAĞIZ”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da yaptığı konuşmada güçlü gençlik ile geleceğe daha sağlam bakacaklarını kaydederek “Bugün gençlerimiz için bir araya geldik. Hem bakanlığımız hem büyükşehir belediyemiz, hem ilçe belediyelerimiz hem kulüplerimiz el ele verdik gönül gönüle verdik. Devlet millet el ele yavrularımıza hizmetin en güzelini verme gayreti içindeyiz. Cumhurbaşkanımızın çalışmaları ve talimatlarıyla gençlere yönelik gençlik, eğitim ve spor çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Gençliği güçlü olan ahlaken, zihnen ve bedenen sağlam olan, Allah aşkı vatan aşkı bayrak aşkıyla donatılmış sağlam gençler yetiştirirsek geleceğe çok daha sağlam bakacağız. Bu tesisler de güçlü gençler yetiştirmeye katkı sunacaktır. Darıca’ya ve Kocaeli’ne hayırlı olsun” dedi.

 

 

BAKAN BAK: “TESİS DARICA’YA HAYIRLI OLSUN”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, spor kompleksinin Darıca’ya hayırlı olmasını dileyerek “Kocaeli’ye bakanlık olarak her zaman tesisleşme alanında destek oluyoruz. Darıca genç nüfusuyla önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirmek için de gençlere yatırım yapmak gerekiyor. Bizim gençlik ve spor bakanlığı olarak en önemli önceliğimiz bağımlılıkla mücadele. Buradan ailelere de sesleniyorum. Kötü alışkanlıklardan uzak durmak için çocuklarımızı sporla buluşturmalıyız. Spora yapılan yatırım karşılıksız kalmaz. Çok şanslıyız ki amatör spordan gelen sporu önemseyen bir Cumhurbaşkanımız var. Tesisimiz gençlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.