Darıca Millet Bahçesi 3. etap devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği millet bahçesi projeleriyle kente vatandaşların nefes alacağı yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor.

Darıca Yayın: 03 Aralık 2023 - Pazar - Güncelleme: 03.12.2023 17:01:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Büyükşehir, bu kapsamda inşa ettiği Darıca Millet Bahçesi 3. Etapta çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı ile başlayan 2. etabıyla da Darıca ile Eskihisar’ı sahilden birleştiren Darıca Millet Bahçesi, Büyükşehir’in 3. etap projesiyle şehre sosyal, kültürel ve ekonomik değer katacak. Günlük hayatta yorulan bedenler; yansıma havuzları, Türk İslam Bahçesi, Koku Bahçesi, Gülistan, oturma alanları ve yürüyüş yollarıyla burada huzur bulacak.

 

RUHLAR BURADA DİNLENECEK

Büyükşehir Belediyesi, Darıca Millet Bahçesi 3. etap projesiyle şehir hayatından yorulan kent sakinlerinin ruhlarını dinlendirme, gençlere sosyalleşme ve her yaş grubundan insanın spor ve egzersiz yaparak sağlıklı bir hayat sürme imkanı sunuyor. 3. etap projesinde Millet Kıraathanesi ve Meydanı, Giriş ve Karşılama Meydanındaki yansıma havuzları ve dinlenme alanları, Türk İslam Bahçesi, Koku Bahçesi, Gülistan, oturma alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, dinlenme alanları bulunacak.

 

MİLLET KIRAATHANESİNDE SONA DOĞRU

180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın kontrolünde devam eden Darıca Millet Bahçesi 3. etabın önemli bir ayağı da Millet Kıraathanesi… Millet Kıraathanesinin yapımında konferans salonu akustik duvar ve tavan imalatları tamamlandı. Kıraathanenin iç kısmında ise seramik imalatı yapılıyor. Aydınlatma elemanları montajının devam ettiği kıraathanede kapı pencere doğramaları ve camları takıldı. Diğer yandan Büyükşehir ekipleri, havalandırma, yangın, iklimlendirme mekanik tesisatları tamamlandı.

 

KİTAP OKUMANIN ADRESİ OLACAK

3 bin 260 metrekare alanda hizmet verecek Millet Kıraathanesi, 7’den 70’e herkesin doğayla baş başa kitap okuduğu yer olacak. Buna göre 300 kişilik yetişkin kütüphanesi, 80 kişilik çocuk kütüphanesi, 160 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı salonu, workshop alanı ve açık hava kitap okuma alanları Millet Kıraathanesi’nde bulunacak.

 

EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Büyükşehir ekipleri, yeşil ve mavinin en güzel tonlarının yer alacağı Darıca Millet Bahçesi 3. etabını bölge sakinleriyle buluşturmak için gece gündüz çalışıyor. Ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda 3. etapta granit ve bazalt plak taşı millet yolu kaplama işi yapıldı. 4 metre genişliğinde bin 120 metre uzunluğunda süpürgeli beton ile patika yol imalatlarının da tamamlandığı proje, çim imalatına hazır hale getirildi. Ayrıca yaklaşık 850 adet ağaç dikimi yapılan Darıca Millet Bahçesi 3. etapta halen ağaç dikim işleri devam ediyor.

 

SULAMA SİSTEMİ İMALATI TAMAM

Millet Bahçesi 3. etap çalışmalarında sulama sistemi imalatı da tamamlandı. Bir adet 600 tonluk ve bir adet 300 tonluk su deposu çalışmaları da bitti. Diğer yandan 450 metre uzunluğunda taş duvar imalatı yapıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.