Dilovası'nda Öğrenciler Tabletlerine Kavuştu

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in geleneksel hale getirdiği 5. Sınıflara tablet dağıtımı bu sene de devam etti.

Dilovası Yayın: 10 Mayıs 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 10.05.2023 18:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Göreve geldiği günden bu yana eğitime yaptığı yatırımlarla adını tüm Türkiye’ye duyuran, Dilovası’nın eğitim de marka bir ilçe olabilmesi için büyük çaba harcayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, 3 yıldır olduğu gibi; bu yıl da ilçedeki öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti.

5. sınıfta eğitim gören bin 162 Dilovalı öğrenci; düzenlenen törenle tabletlerine kavuştu.

Dilovası’nda bir gelenek haline gelen tablet dağıtım törenine Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, meclis üyeleri, birim müdürleri, STK temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

BALAY’DAN ŞAYİR’E TEŞEKKÜR

Program; önceki yıllarda gerçekleştirilen tablet törenlerinde duygularını paylaşan öğrencilerin slaytları ile başlarken, açılış konuşmasını Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay gerçekleştirdi.

Balay yaptığı konuşmasında “Her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğumuz 5. sınıflara tablet dağıtım töreninde yine bir aradayız. Pandemi döneminde Hamza başkanımızın müjdesiyle başlayan ve öğrencilere 10 bin tablet dağıtımının ardından her yıl 5. Sınıflar ile devam eden bu gelenekten dolayı Başkanımız Hamza Şayir ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

EN BÜYÜK PROJEMİZ “EĞİTİM”

Balay’ın ardından kürsüye çıkan Şayir ise, “Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte çocuklarımızın geleceği için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştık. Göreve geldiğimiz günden bu yana önceliğimiz hep eğitim oldu. Dilovası’nda eğitime gönül veren bir kaymakamımız olması da bizim için büyük bir şans. Sayın Kaymakamımızla el ele vererek, her alanda eğitim dedik... 52 bin vatandaşımıza 52 bin kitap dağıttık. İlçemizde okuma kültürünü yaşatmak istiyoruz. Okullarımızı yeniliyoruz. OSB’lerimiz de okullarımıza büyük destek sağlıyor. Ne söz verdiysek yapıyoruz. Çocuklarımızın tüm kitaplarını ve kırtasiye malzemelerini veriyoruz.

Bu tabletlerin maliyeti toplamda 70 milyon TL’nin üzerinde. Herşey bu kentin çocukları için” diye konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM ÖNCELİĞİMİZ

Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, “Başkanımıza bu anlamlı desteği için teşekkür ediyoruz. Bugün dağıtılacak bin tabletle beraber toplamda 14 bin tablet öğrencilerle buluşturulmuş olacak. Eğitim ve çocuklar bizim önceliğimiz. Başarı için altyapı hazırlanıyor. Muhakkak ki hedefimiz eğitimde marka kent olmak. Bu amaç için daha fazla çalışacağız ve amacımıza ulaşacağız. 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir düsturuyla geleceğin Dilovası’nı hazırlamak için hep beraber gayret ediyoruz. Eğitim gönüllüsü bir belediye başkanına sahibiz. Bize her türlü desteği sağlıyor” dedi.

 

 

“TÜRKİYE YÜZYILI” İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Programın ikinci turunda törene katılan ve konuşma yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise “Dilovası çocukları çok şanslı. Dilovası’nda eğitime gönül vermiş bir başkanımız var. Kaymakamımız var. Umuyorum ki; Dilovası’nın geleceği daha güzel olacak. Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye her geçen gün büyüyen gelişen, dünyada söz sahibi olan bir ülke haline geldi. Son 21 yılda Türkiye’ye yaptığımız hizmetlerle yapacaklarımızın da teminatı olmuştur. Şimdi “Türkiye Yüzyılı” için çalışıyoruz. Çıktığımız yolda ülkemiz için Dilovamız için yapacağımız çok daha güzel işler olacaktır. Tam bağımsız Türkiye için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrencilere tabletlerini hediye etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.