Ehliyet Taşıma Zorunluluğu Kalkıyor!

Hayat Kimliğinle Kolay projesi ile kimlik kartına sürücü belge bilgilerine aktarım yapanların sayısı 6 milyonu aştı.

Gündem Yayın: 14 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.09.2023 11:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

ANKARA (İGFA) - Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, "Hayat Kimliğinle Kolay" uygulaması ile sürücü belgesi bilgilerini T.C. kimlik kartlarına taşıyanların sayısının 6 milyon 275 bine ulaştığını açıkladı.

EHLİYET BULUNDURMA ZORUNLULUĞU KALKIYOR

Böylece iki ayrı kart taşımak zorunda kalmıyorsunuz. Bu uygulama sayesinde trafikte yanınızda sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu da ortadan kalkıyor. Her iki belgenin de yeni tip olması yeterli oluyor.

21 Eylül 2020 tarihinde hayata geçirilen "Hayat Kimliğinle kolay" uygulaması ile yeni nesil sürücü belgesi bilgileri elektronik kimlik kartlarında yer alan çipin içerisine entegre edildiğine dikkati çekilirken, uygulama sayesinde kimlik kartı yanında olan vatandaşların trafikte yanlarında sürücü belgesi bulundurma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır.

 

BAŞVURU NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE

Yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahip olanlar, kimlik kartlarıyla nüfus müdürlüklerine başvurarak bu uygulamadan faydalanabilir.

Yeni tip sürücü belgesi bulunanlar, yeni nesil elektronik kimlik kartı başvurusu sırasında bu uygulamadan faydalanabilir.

Yeni nesil elektronik kimlik kartı bulunanlar yeni tip sürücü belgesi başvurusu sırasında bu uygulamadan faydalanabilir.

Bu işlemlerin tamamı ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

https://twitter.com/TCNufus/status/1698616404746908122

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.