Said Ercan, çocuk gelişimine yönelik söyleşi gerçekleştirdi

Yazar Said Ercan, Çayırova 4. Kitap Günleri kapsamında Çayırovalılarla bir araya geldi.

Kültür-Sanat Yayın: 06 Kasım 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 06.11.2023 15:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

On binlerce kitap, onlarca yayın evi ve seçkin yazarların, Çayırovalılarla buluştuğu Çayırova 4. Kitap Günleri’nde üçüncü gün etkinlikleri Yazar Said Ercan’ın söyleşisiyle devam etti. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programı Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi de yerinde takip etti. Çayırovalı sevenleriyle bir araya gelen Said Ercan, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi; “Gazze’de yaşananlara karşı sessiz kalıyoruz. Ben gerçekten bizim neslimize güveniyorum. İnanılmaz çocuklar yetişiyor. Elif nesli diyorum ben şimdiki nesle ve çok güzel bir nesil geliyor. Siyonistler, bir anne karnındaki ceninden, bir karikatüristten, bir yazardan, bir gençten korkuyorlar. Biz bu topraklardaki acıları unutmayacağız, biz bu topraklarda yaşayanların acı hatıralarını aklımızdan çıkarmayacağız. Bu toprakların acılarına yakın olmalıyız çünkü bu acıları unutursak yarın öbür gün bizim çocuklarımız bu acıları yaşamayla karşı karşıya kalır. Biz şimdi konferanslarda bunları konuşuyoruz ama biz 28 Şubat’ları, 15 Temmuz’ları yaşadık çabuk unutuyoruz.

 

GAZZE’DEKİ İMANI VE İNANCI MERAK EDİYORLAR

Şimdi sosyal medyadaki Youtuber’lar ve oyunlarla çocuklarımızı Yahudi aşığı yapmaya çalışıyorlar. Çok çabuk unutuyoruz, bazen kendimizi de unutuyoruz. Bir Malcom X sayesinde Amerika’da en çok yayılan din İslam. Şimdi de Gazze’de yaşayan kardeşlerimizdeki inancı ve imanı merak edenler Kuran okuyor ve İslam’ı tercih ediyor.

 

BİZ NASIL YAŞIYORSAK ÇOCUKLARIMIZ ÖYLE YETİŞİYOR

Biz nasıl yaşıyorsak, çocuklarımız öyle yetişiyor. Onu apayrı bir dünyada yetiştiremeyiz. Çocuklarımız tırnak içerisinde söylüyorum deney farelerine döndü. Çocukların beyinsel ve fiziksel gelişiminde yaptığımız çok büyük hatalar var. İnsanlar sadece bildiğini sansın istiyorlar. Sadece tüketmemizi istiyorlar. Biz eskiden anne babamıza en çok küserdik. Şimdi çocuk istediğimi yapmazsan kendime zarar veririm diyor. Çocuklar elimizden kaçırılıyor.

 

İNSANLARA DOKUNMAMIZ LAZIM

Buna biz dijital bağımlılıkla maruz kalıyoruz. Türkiye’de internet bağımlılığı 19.5 saat. Koca bir ülke olarak hacklenmişiz. Artık bir şekilde insanlara dokunmamız lazım. Biz ümmete uygun çocuklar yetiştirmemiz gerek. Ben çocuklarımıza yönelik yaptığı etkinliklerden ötürü Çayırova Belediye Başkanımız Bünyamin Çiftçi’ye de çok teşekkür ediyorum” dedi. Said Ercan’ın sunumuna Çayırovalı çocuklar da büyük ilgi gösterirken, minikler sahnede Said Ercan’la buluşup objektiflere poz verdi. Ercan, Çayırovalılar tarafından kendisine iletilen sorulara da yanıt verdi.

 

“NESLİMİZİN İHYASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sunum sonrasında söz alan Başkan Çiftçi, “Said hocama çok teşekkür ediyorum davetimize icabet ettiği için. Bu işin en önemli tarafı ve yükü değerli hanımefendilerde. Salonda bu kadar yavrumuzun olduğunu görmüyorduk ama bakın hepsi sahneye geldi ve burada olduklarını gösterdi. Bizler hepimiz çocuklarımızın ihyası için çalışıyoruz. Çocuklarımıza hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Çocuklarınıza ne kadar çok vakit ayırırsa aileler, o zaman çocuklarımıza sahip çıkmış ve her birini kaliteli birer birey olarak yetiştirmiş oluruz. Bir bireyin yetişmesinde yüzde 80-90 aile etkilidir. Buraya gelmeniz ve vaktinizi ayırmanız çok kıymetli. Ben her birinize çok teşekkür ediyorum. Bu gösteriyor ki sizler bu meseleye duyarlısınız ve hassasınız” ifadelerini kullandı. Başkan Çiftçi, günün anısına Said Ercan’a hediye takdim etti. Program çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi. 

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.