Gümüşhaneliler kardeşlik ve dayanışma gecesinde buluştu

Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfının organize ettiği kardeşlik ve dayanışma gecesi Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Derince 60 Evler sahilinde gerçekleştirildi.

Kocaeli Yayın: 24 Temmuz 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 24.07.2023 13:52:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı tarafından organize edilen kardeşlik ve dayanışma gecesi Derince 60 Evler sahilinde gerçekleştirildi.

 

GÜMÜŞHANELİLER GECEDE BULUŞTU

Derince 60 Evler Sahili gösteri merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, siyasi parti temsilcileri, Gümüşhaneli kamu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

“TÜM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Programın açılış konuşmasını yapan Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı Kenan Öge; “15 Şubat Gümüşhanemizin memleketimizin kurtuluş tarihi. Ama bu yıl 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili vuran deprem nedeniyle kurtuluş etkinliğimizi yapamadık. Allah depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Bugün ise kardeşlik ve dayanışma gecemizi yapıyoruz. Etkinliğimize katılan değerli büyüklerimize ve siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ALTIN KALPLİ İNSANLARIN ŞEHRİDİR GÜMÜŞHANE”

Eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık; “Gümüşhaneliler altın ve gümüş yatakları ile ünlü bir şehrin, altın kalpli insanların şehridir. Gümüşhane insanının birkaç tane belirgin özelliği vardır. Bunlardan en önemlisi vatan ve millet deyince her şeyin teferruat kaldığı bir anlayışa sahip olması, ikincisi ise bizi biz yapan değerlere sahip çıkmasıdır. Üçüncüsü de sadece kendi şehrine değil içinde yaşadığı şehre katkı sağlamak açısından da gece gündüz çalışması ve bu noktada kendisini o toplumda gerçekten kabul ettirmesidir.  Gümüşhane'ye sahip çıkacağız Gümüşhane'nin bizde özellikle öğrettiği bütün değerlere sahip çıkacağız ama aynı zamanda da Kocaelili olmanın gerektirdiği tüm sorumlulukları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğiz. Vakfımızın ve Federasyonumuzun bugüne kadar çok güzel hizmetleri oldu. Yapılan tüm hizmetler için yöneticilerimize teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

 

 

“GÜMÜŞHANELİLER BU ŞEHRE ÖRNEK OLDULAR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Kocaeli kozmopolit bir şehit. Her yerden birileri göçmüş gelmiş buraya. Burada herkes karışmış birbirine. Bu bizi kardeş yapıyor. Aslında bizleri değerli kılan, bizleri birbirimize sıkı sıkıya bağlayan görünmez bağlar var. Gümüşhaneli vatandaşlarımızı bu kente sıkı sıkıya bağlayan en önemli şeylerden bir tanesi çalışkanlıkları. İkincisi ise milli manevi değerlerimize bağlılıklarıyla örnek olmaları. Gümüşhaneliler oturdukları yerde komşuluklarında dostluklarında akrabalıklarında her zaman bu kente duruşlarıyla ahlaklarıyla örnek oldular. Bu kenti bir arada tutan önemli bir duruş sergilediler. Ben öncelikle sizlere bu manada teşekkür ediyorum. Gecenizin güzel olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

KONSERLER

Konuşmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’e plaket takdim edildi. Ardından Gümüşhaneli Tarihçi-Yazar Volkan Şenel, kent tarihi hakkında katılımcılara bilgi verdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Gümüşhaneli sanatçılar Yıldırım Gömleksiz, Alim Koca, Fikret Dolu, Gonca Coşkun, Fikret Dolu ve Özcan Töre sahne aldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.