Dilovası’nda komisyonlar belirlendi

Dilovası Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir başkanlığında gerçekleşen Nisan ayı meclis toplantısında encümen ve komisyon üyelikleri oylamayla belirlendi.

Dilovası Yayın: 05 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 05.04.2023 11:28:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Dilovası Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı; Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Yoklama ve bir önceki aya ait karar özetlerinin oylanarak kabul edilmesiyle başlayan toplantı öncesi gündeme dair açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamza Şayir, Ramazan ayının tüm islam alemine hayırlı olmasını diledi. Konuşmasına devam eden Başkan Şayir “Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum.  

 

KONTEYNIR KENT KURUYORUZ 

Depremin ardından Kocaeli Valimiz ve Kocaeli Büyükşehir Belediyelerimizle birlikte deprem bölgesinde olmaya ve yaraların sarılması için her türlü katkıyı sunmaya çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz. Dilovası Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi’nde yaptığımız çalışmalar ile o bölgede dokunmadığımız köy ve mahalle kalmadı. Böyle bir felaketin ardından tüm Türkiye bir ve beraber oldu. Devletimizin tüm kurumları ile omuz omuza yaraların sarılması için canla başla çalıştık. Şimdi Darıca ve Körfez Belediyeleri ile konteynırkent ve Pazarcık ilçesinde çarşı kurmak için çalışıyoruz.   

 

BAŞKAN ŞAYİR’DEN TEŞEKKÜR 

Biz bunları; Dilovası halkının Dilovası Kaymakamlığımızın ve sanayicilerimizin desteği ile yapıyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Dilovası’ndan 79 yardım tırını deprem bölgesine ulaştırarak, afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi’nin yaptığı yardım çalışmaları dışında yine sanayicilerimizin deprem bölgesine gönderdikleri çok sayıda yardım tırını da unutmuyoruz. Allah hepsinden razı olsun.  

 

 

DİLOVASI BELEDİYESİ RAMAZANDA DA DEPREM BÖLGESİNDE 

Ramazan ayında da bölgedeki vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya özen gösteriyoruz. Dulkadiroğlu ilçesi’nde kurduğumuz 2 iftar çadırı ile vatandaşlarımızın iftar ve sahur ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Ayrıca; Çocuklarımız için oyun alanları kurarak onların zor gününde onları yalnız bırakmadığımızı göstermek istedik” dedi. 

 

KAÇAK YAPIYA İZİN YOK 

Depremin ardından yaşanan büyük felakette en büyük payın eksik veya yanlış yapılan konutlardan kaynaklandığını da belirten Başkan Şayir, “afet bölgesinde sağlam yapıların ayakta kalırken, yanlış veya eksik yapılan yapıların ise çöktüğünü ve binlerce vatandaşımıza mezar olduğunu gördük. Bir kez daha şahit olduk ki “Deprem değil, bina öldürür” onun için artık kaçak yapılarla mücadele olmazsa olmazımızdır. Deprem bize

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.