Darıca Millet Bahçesi 3. Etap’ta İlerleme Yüzde 50

Darıca Millet Bahçesi 3. Etap projesinde Millet Kıraathanesinde ince işçilikler yapılırken proje kapsamındaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Darıca Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 11:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İnşa ettiği millet bahçeleriyle Kocaeli’ni daha yeşil ve daha çok nefes alan bir kente dönüştürmeyi sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 3. etap projesiyle daha da genişleyecek Darıca Millet Bahçesi’nde yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Bu bağlamda Büyükşehir’in ilk olarak Darıca’da hizmete açtığı Millet Bahçesi, Gebze bölgesinde yaşayan vatandaşlar için nefes ve etkinlik alanı oldu. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın kontrolünde devam eden 3. etapta işin ilerleme oranı yüzde 50 seviyesine ulaştı.

 

MİLLET BAHÇESİ DAHA DA BÜYÜYECEK

Büyükşehir, yeşille mavinin buluştuğu Darıca Millet Bahçesi’nde vatandaşın sosyal yaşam alanı ihtiyacını karşılıyor. Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı ile başlayan, 2. etabıyla da Darıca ile Eskihisar’ı sahilden birleştiren Darıca Millet Bahçesi, Büyükşehir’in 3. etap projesiyle cazibesine cazibe katacak.

 

MİLLET KIRAATHANESİNDE SONRA DOĞRU

180 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen Darıca Millet Bahçesi 3. etabın önemli bir ayağı olan Millet Kıraathanesinde ise Büyükşehir ekipleri sona yaklaştı. Millet Kıraathanesi yapımında mekanik ve elektrik işleri tamamlanırken dış cephe kaplaması devam ediyor. Kıraathanenin iç kısmında ise seramik ve alçı işleri gerçekleştiriliyor. 3. etap çalışmaları kapsamında yeşil alanların sulama sistemi ve sert zeminlerin kaplama işleri yapılıyor. Amfinin ise temeli atılırken şuan perde duvarlar yapılıyor. 

 

3. ETAPTA YOK YOK

Darıca Millet Bahçesi 3. Etap projesinde Millet Kıraathanesi ve Meydanı, Giriş ve Karşılama Meydanındaki yansıma havuzları ve dinlenme alanları, Türk İslam Bahçesi, Koku Bahçesi, Gülistan, oturma alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, dinlenme alanları olacak.

 

 

 

KİTAP OKUMANIN ADRESİ OLACAK

3 bin 260 metrekare alanda hizmet verecek Millet Kıraathanesi ise 7’den 70’e herkesin doğayla baş başa kitap okuduğu yer olacak. Buna göre 300 kişilik yetişkin kütüphanesi, 80 kişilik çocuk kütüphanesi, 160 kişilik çok amaçlı salon, kafeterya, toplantı salonu, workshop alanı ve açık hava kitap okuma alanları Millet Kıraathanesi’nde bulunacak.

 

OTOPARKLAR TAMAMLANDI

Büyükşehir, Darıca Millet Bahçesi’nde trafiğin rahatlaması için otopark sayısını da artırıyor. Bu kapsamda Millet Kıraathanesinin hemen yanına 227 araç kapasiteli otopark inşa eden Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, 900 ve 100 araçlık olmak üzere iki ayrı noktaya daha otopark alanı hazırladı. Tamamlanan üç otoparkın önümüzdeki günlerde boya, çizgi ve küçük ölçekli çevre düzenleme işleri gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.