Başkan Talus “15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, 15 Temmuz mesajında, “O gece milletimizin yazdığı destanı ve hainleri unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Siyaset Yayın: 14 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 14.07.2023 16:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TALUS’UN AÇIKLAMASI
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, millet iradesinin vesayete, cesaretin ihanete karşı ‘Demokrasi Zaferi’dir.
Ve zaferin sahibi Yüce Milletimizin ta kendisidir.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece, hakikati ifade eden “-Halkın gücünün üstünde bir güç ben tanımadım” sözü, yürekleri harekete geçiren liderliği ve Milletimizin inancı o gecenin ruhunda bir oldu. Bağımsızlığımız ve gücümüz tüm dünyada bir kez daha yankılanırken yeni bir tarihin başlangıcında sabahın aydınlığına eriştik.
Milletimiz canı pahasına devletimizin ve ülkemizin yegane sahibinin kendisi olduğunu, İstiklal Marşımızda da belirtildiği gibi hür iradesine asla zincir vurdurmayacağını 15 Temmuz gecesi tüm dünyaya ilan etti.
O gece hainler, milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisimizi de hedef alarak, görülmemiş bir ihanetle saldırdı. 
Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem meclisimiz, hem halkımız dik duruşunu, dirayetini ve ferasetini o gece bir kez daha göstererek demokrasisine ve milli iradesine sımsıkı sahip çıktı.
O karanlık gecede milleti için canını ortaya koyan, tek kurşunla ihanetin başını ezen Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir başta olmak üzere yitirdiğimiz 251 canımızın acısını yüreğimizde yaşamaya devam ediyoruz. 
Şehitlerimiz o gece doğrudan nişan alınarak, alınlarından kalplerinden vuruldular. Tanklar acımasızca üzerlerine sürüldü. 2 bin 193 kardeşimiz yaralandı. 
Türk Milleti demokrasi ve bağımsızlığı adına, sokakların, caddelerin, meydanların şahitliğinde çıplak elleriyle sarıldığı bayrağından güç alarak FETÖ’cü hainlerin darbe girişimine karşı koydu. 
15 Temmuz’un yıldönümünde dünya nereden gelirse gelsin terörle tüm insanlığın topyekün ortak mücadele etmesi gerektiğini, geleceğin sahibi çocuklar ve gençlerimiz için dünyanın ancak bu şekilde güvenli hale gelebileceğini hatırlamalıdır.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde bir kez daha ebediyete uğurladığımız kahraman şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum.
15 Temmuz’u asla unutmadık, unutturmayacağız.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.