Encümenden tarihi geçmiş ürün cezası

Kocaeli Büyükşehir Encümen toplantısında son kullanma tarihi geçen ürün satışı yapan marketlere kesilen toplam 34 bin 884 TL ceza onaylandı.

Kocaeli Yayın: 18 Şubat 2024 - Pazar - Güncelleme: 18.02.2024 15:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin şubat ayının ikinci encümen toplantısında Zabıta Daire Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü’nün denetimleri sırasında son kullanma tarihi geçmiş ürün tespit edilen marketler için kesilen 17 ayrı şubeye 17 adet ceza onaya sunuldu. Son kullanma tarihi geçmiş ürün satışı yapan market şubelerine Kabahatler Kanununun 32. maddesine istinaden kesilen idari yaptırım cezaları onaylandı. Son kullanma tarihi geçmiş ürünler için düzenlenen 34 bin 884 TL ceza encümenden geçti.

 

AĞAÇLARA ZARAR VEREN FİRMAYA CEZA

Encümende ayrıca bir inşaat firmasının kaldırım üzerindeki ağaçlara zarar verdiği gerekçesiyle zabıta tarafından Kabahatler Kanununun 32. Maddesince idari yaptırım cezası olarak 2 bin 052 TL ceza kesildi. Büyükşehir Encümen toplantısında vatandaşın sağlığını bozacak ve huzurunu kaçıracak olaylara karşı tedbir alınması doğrultusunda her türlü yaptırımın uygulanacağı ve denetimlerin devam edeceğine dikkat çekildi. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.