GTÜ Enerji ve Nanoteknolojiyi Buluşturdu

GTÜ Nanoteknoloji Enstitüsü, "Nanotechnology and Energy Talks" Webinar Serisiyle Enerji ve Nanoteknolojiyi Buluşturdu.

Gebze Yayın: 27 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 27.12.2023 14:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News
GTÜ Nanoteknoloji Enstitüsü tarafından koordine edilen seminer serisi, TÜBİTAK destekli bir proje kapsamında hayata geçirildi. "Yüksek performans ve düşük maliyetli katı hal elektrolit kullanılan lityum-sülfür bataryaların geliştirilmesi" projesinin yayılım faaliyetleri çerçevesinde, Doç. Dr. Şölen Kınayyiğit'in liderliğinde, enerji alanında önemli konuları ele aldı. 
TÜBİTAK MAM Temiz Enerji Teknolojileri Araştırma Grubu'ndan Başuzman Araştırmacı Dr. Aslı Sayar, yeşil hidrojen üretimi konusunda teknikler ve uygulama alanlarına dair önemli bilgiler paylaştı. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Emre Biçer, özellikle lityum bataryalarda elektroaktif nanomalzemelerin rolüne odaklanarak, dinleyicilere bilgi verdi ve soruları yanıtladı. 
Etkinliğin son sunumunu gerçekleştiren İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Yaman Uzunoğlu, özellikle batarya uygulamalarında kullanılan polimer elektrolitlerde 2-boyutlu nanomalzemelerin etkileri hakkında bilgiler sundu. 
Bu kapsamlı webinar serisi, farklı disiplinlerden gelen öğrenci ve araştırmacılar tarafından büyük ilgi gördü, konuşmacılar ise yeni nanomalzemelerin enerji alanındaki gelişmelere katkısını vurgulayarak etkinliği tamamladılar. 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.