Tavşancıl TOKİ Konutları Hızla Yükseliyor

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in girişimleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Tavşancıl Mahallesi’nde başlatılan TOKİ konutları 1. Etap hızla yükseliyor.

Dilovası Yayın: 10 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 10.10.2023 14:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde 187,6 hektar alanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir koordinesinde 3 etapta çalışma başlatılmıştı. 2021 yılında başlatılan çalışmalar sonrası TOKİ tarafından geçtiğimiz Şubat ayında başlatılan 20 bloktan oluşacak 1. Etap 651 konut, 12 dükkan inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Tavşancıl’da 488 hektar alanda yapımına başlanan inşaat çalışmaları 650 günde tamamlanacak.

 

651 KONUT HIZLA İLERLİYOR

Dilovası’nda büyük bir dönüşümün yaşandığını belirten Dillovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Seçim Beyannamemizde söz verdiğimiz Toplu Konut Projemiz; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz’in girişimleri ile Tavşancıl'da hayat buluyor. TOKİ tarafından kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında inşa edilecek yatay mimarili, mahalle kültürünü yansıtan depreme dayanıklı, 651 konut ve 12 dükkan projemiz hızla ilerliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında inşaatına başlanan TOKİ konutlarımız 1. Etap çalışması hızla ilerlerken diğer taraftan daha sonra yapılacak olan yeni TOKİ konutları 2. Etap kamulaştırma çalışmaları tamamlandı, proje çalışmaları devam ediyor. 3. Etapın kamulaştırma çalışmaları devam ediyor.

 

 

DİLOVASI’NDA DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR

Dilovamız’a yakışır yeni modern TOKİ konutları projesiyle birlikte ilçemizde büyük dönüşüm yaşanıyor. İlçemizde ki vatandaşlarımız sağlıklı ve güvenli yapılarla birlikte sosyal donatıları olan ve yaşam kalitesi yüksek konutlarda yaşayacak.  Çalışmalarımıza aralıksız devam edecek, “Yükselen Şehir Dilovası” hedefimize emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.