On Binlerce Gebzeli Bu İftarda Buluştu!

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, binlerce Gebzeli hemşerisini 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen iftar programında ağırladı.

Gebze Yayın: 17 Nisan 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 17.04.2023 13:42:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Gebze’de on binler büyük iftar programında kent meydanında buluştu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, binlerce Gebzeli hemşerisini 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda düzenlenen iftar programında ağırladı. Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra iftar programına Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, AK Parti İlçe Başkanı Recep Kaya, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Veysal Tipioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü, muhtarlar, belediye başkan yardımcıları, STK temsilcileri ve Gebzeli vatandaşlar katıldı.

 

 

HALİL İBRAHİM SOFRASINDA BULUŞTUK

İftar programında kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Değerli Gebzeli kardeşlerim hemşerilerim hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Tutmuş olduğumuz oruçlar kabul olur yaptığımız yapacağımız ibadetler makbul olur inşallah. Bugün burada Gebze belediyesi olarak büyük iftar programını icra ediyoruz. Normalde biz bu programı malumunuz hep Kadir Gecesi akşamı yapıyorduk ancak hava muhalefeti nedeniyle bu akşama almak durumunda kaldık. Bu Halil İbrahim sofrasında Gebzeli kardeşlerim şu anda bu meydanda burada on bin kişi iftar açacak. On bin Gebzeli kardeşimiz aynı meydanda aynı sofrada iftar açmış bu havayı solumuş olacaklar.

 

SİZLERE HİZMETKARLIK YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ

Değerli kardeşlerim bize vermiş olduğunuz emaneti en güzel şekilde icra etmek, sizleri mahcup etmemek sizlerin yüzünü kara çıkarmamak için rabbimizin rahmetine bereketine sığınıyoruz. Sizin verdiğiniz emaneti en güzel şeklide yerinde zamanında ve usulüne uygun hak hukuk ve adalete çerçevesinde meşru ve helal dairede kullanarak sizlere hizmetkarlık yapmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri rabbimiz bize verdiği sağlık akıl ve iman nimetiyle sizlere bu hizmeti aktarmaya çalışıyoruz. Bunun niçin yapıyoruz çünkü sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Bu vatanın kadirşinas evlatları dün olduğu gibi bugünde sağduyunuza, ferasetinize basiretinize daima güvendik ve güvenmeye devam ederiz.

 

 

ŞEHİTLERİMİ RAHMET VE MİNNETLE YAD EDİYORUZ

Geçmişte şehadeti yaşamış tüm şehitlerimizi, deprem şehitlerimizi cephede sahada her yerde canını feda etmiş şehitlerimiz rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Onlar bize bu vatanı bıraktılar bizler de emanet olarak aldık bizler de çocuklarımıza bu emaneti teslim etmek için elimizden gelen gayretimizi göstereceğiz. Cumhurbaşkanımızın emrettiği gönül belediyeciliğini hoşgörü çerçevesinde sizlere hizmetkar olarak sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün buraya davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize tek tek şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Kadir Gecesi’nde affolunanlardan oluruz. Bayrama erişip çoluğumuzla çocuğumuzla ailemizle sağlık sıhhat ve huzur içerisinde bayram idrak etmeyi rabbim bizlere nasip eder diyorum. İşte burada sizleri tekrar ağırlamaktan milletin kaynaştığı, milletin beraber olduğu bu Halil İbrahim sofrası sizlere şimdiden afiyet olsun diyor hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

GEBZE’MİZ MEYDANLARA SIĞMAMIŞ MAŞALLAH 

Başkan Büyükgöz’ün ardından selamlama konuşması yapan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit ise, “Saygıdeğer hemşerilerim belki masalardan muhteşemliği fark edemiyor olabilirsiniz ama buradan görünen Gebze’mizin, Sultanahmet’in aynısı olduğunu görürsünüz. Bu ortamı hazırlayan bizi bir araya getiren ramazan vesilesiyle birbirimize hoş sohbet imkanı veren değerli belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Buraya gelene kadar güzelliğin bu kadar olacağını ben hiç tahmin etmemiştim. Ama demek ki milletin kültürü bir, anlayışı bir. Gebze maslara sığmamış. Gebze meydanlara sığmamış maşallah. Hepinize hayırlı akşamlar, hayırlı iftarlar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından meydanı dolduran on binlerce Gebzeli dualar eşliğinde oruçlarını açtı.  

 
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.