Gebzeli Öğrencilerin 40 Hadis-i Şerif Heyecanı

Gebze Belediyesi’nin düzenlediği 40 Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerini Başkan Büyükgöz takdim etti.

Gebze Yayın: 12 Nisan 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 12.04.2023 11:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Gebze belediyesinin düzenlediği 40 Hadis-i Şerif ezberleme yarışmasında yarışmacı öğrenciler heyecanlı dakikalar yaşadı. Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen yarışmada orta öğretimli öğrenciler birincilik ödülü için ter döktü.  40 hadis-i şerifi eksiksiz tamamlamak üzere yarışan öğrencilerden dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyeler takdim edildi. Yarışmanın finalinde öğrencilere hitaben selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Sahabeden üç bin hadis, beş bin hadis ezberleyenler, aktaranlar Kur’an-ı Kerim’i ezberleyenler var. Demek ki insan yapabiliyor. Bu demektir ki; insan zekası Allah’ın vermiş olduğu beyindeki 25 miligramlık çip bunları çözmeye muktedir durumda. Beyine ne kadar malzeme verirseniz o kadar alıyor, ne kadar buğday verirseniz size o kadar un veriyor. Dolayısıyla bir konu hakkında irademizi ortaya koymaktır mesele. Ben hafızlığı yapacağım, bu iradeyi ortaya koyduktan sonra başlayınca… Bazen duyuyoruz 60-70 yaşında hafız olanlar oluyor, demek ki yapılabiliyor. Ben buradaki öğrencilerimize azmettikleri, gayret etikleri ve irade ortaya koydukları için teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.