AK Parti'nin Beyannamesi Açıklandı

AK Parti'nin seçim beyannamesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıkladı.

Gündem Yayın: 11 Nisan 2023 - Salı - Güncelleme: 11.04.2023 14:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına atıfta bulunularak 23 başlıkta ana temasında 'Türkiye Yüzyılı' profilini çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin restore edilerek, Türkiye Yüzyılı hedeflerine daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceklerinin belirtere, daha büyük reformlar sözü verdi.

 

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı yoğun bir katılım yapıldı.

Sevgi gösterileri arasında salona giren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, partilileri platformdan selamladı.

AK Parti'nin seçim beyannamesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına atıfta bulunularak 23 başlık yer alırken, beyannamenin ana temasında 'Türkiye Yüzyılı' işleniyor.

Cumhur İttifakı temsilcilerini, AK Parti milletvekili adayları ve basın mensuplarını selamlayarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu karşımdaki tabloyu, Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakmakta olduğumuz bir dönemde, Türkiye Yüzyılının muştusu olarak görüyorum" dedi.

DOĞRU ADIMLARLA YOLA DEVAM EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğru adımlarla yola devam ettiklerini belirterek, "1950'deki inanç ve iradeyle bir kez daha 'Yeter söz milletindir' demek, 'Yeter söz de, karar da, gelecek de milletindir demek için bir aradayız" dedi.

Bugüne kadar girdiği seçim dönemlerine yönelik kampanyaları ve sloganları anımsatan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı'nı yürüyüşünü 'Yarın değil hemen şimdi' diyerek başlatmak için bugün burada olduklarını söyledi.

 

https://youtu.be/5yFh19iha1A

ÖNCELİKLİ BAŞLIK DEPREM YATIRIMLARI

"Depremler, birliğimizi daha da güçlendirmek gerektirdiğini gösterdi" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin bir köşesindeki insanların evleri başlarına yıkılmışken, hiçbir yerdeki insanımız hayatını hiçbir şey olmamış gibi sürdüremez. Deprem sonrası milletin gösterdiği samimi gayret binlerce yıldır bizi diri tutan hasletlerimizin dimdik ayakta olduğunun göstergesidir. 6 Şubat depremlerinin izlerini de kerim devlet anlayışıyla sürdürdüğümüz çalışmalar sayesinde kısa sürede sileceğiz" diye konuştu.

 

"ASIL DEVRİMİ ZİHİNLERDE VE ZİHNİYETLERDE YAPTIK"

Biz Türkiye'de sadece kalkınma devrimi yapmakla kalmadık, asıl devrimi zihinlerde ve zihniyetlerde yaptık diyen Erdoğan, AK Parti'nin vizyon sahibi olduğunu, geçmişte 'yapamazsın' denilen ne varsa yapılacağını ve gerçekleşebileceğini gösterdiklerini söyledi.

"KÜSKÜNÜ BARIŞTIRACAĞIZ, KARARSIZLARI İKNA EDECEĞİZ"

2023 hedefleriyle ilan ettikleri projelerin çoğunu hayata geçirdiklri gibi şimdi daha büyük vizyonlara doğru yelekn açtıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti herhangi bir sınıfın, kendini seçkin bir yerde görerek milleti aşağılayan zümrelerin değil, 85 milyonun hayallerinin ortak paydasıdır. Küskünü barıştıracağız, kararsızları da ikna edeceğiz. Cumhur İttifakı olarak biz seçimlere kadar gece gündüz çalışarak milletimizin gönlünü kazanmadık hiçbir ferdini bırakmayacağız" dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Koruma Kalkanı projesi ile sosyal yardımlarımızı yoksul insanlarımıza destek vermenin ötesinde insanlarımızın yoksulluk seviyesine düşmesini önleyecek bir yaklaşımla yeniden yapılandıracaklarını belirtti.

 

Kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğal gaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak Aile ve Gençlik Bankası kuracaklarını söyleyen Erdoğan, gençlere müjdelerini de sıraladı:

GENÇLERE İNTERNET MÜJDESİ

Yüksek öğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar alımında bir defaya mahsus vergi muafiyeti sağlayacaklarını söyleyen Erdoğan, aylık 10 GB ücretisiz internet vereceklerinin de müjdesini verdi.

Kamuya işe alımlarda mülakatı kaldıracaklarını ve sınav sonucunu dikkate alınacağını belirten erdoğan, ekonomimizi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyütmeyi sürdüreceklerini kaydetti.

 "ANKARA-İSTANBUL ARASINDA SÜPER HIZLI TREN HATTI KURACAĞIZ"

Bu çerçevede önümüzdeki dönemde, halen inşası süren hızlı demiryolu hatlarına ilave olarak yeni projelerin yapımına da başlayacağız. Ülkemizin, Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas hattının da açılmasıyla 11 ili, birbirine hızlı tren ağıyla bağlı hale geliyor. İzmir-Ankara hattı başta olmak üzere tüm projelerimizi tamamladığımızda bu sayıyı 52’ye çıkartacağız. Ayrıca, Ankara-İstanbul arasında süper hızlı tren hattı kuracağız. Tekirdağ, Mersin, İskenderun ve Kocaeli’nde yapacağımız yeni limanlarla, lojistik gücümüzü artıracağız. Çok modlu kuzey-güney ve doğu-batı ulaşım koridorlarıyla, yatırımın ve üretimin ülkenin her köşesine yayılmasını sağlayacağız. Kanal İstanbul’un bağlantı yolları ve altyapı çalışmalarının yapımını sürdüreceğiz.

ANA TEMAMIZ TÜRKİYE YÜZYILI

21 yılda yapılanların Türkiye'nin asırlık ihtiyacını telafi ettiğini söyleyen Erdoğan, "Önümüzdeki seçimlerde milletimizden desteği, daha büyük reformlar yapmak, daha büyük devrimler gerçekleştirmek, daha çok eser ve hizmet getirmek için istiyoruz" dedi.

 

EKONOMİDE ÖNE ÇIKANLAR...

Seçim beyannamesinin ekonomi bölümünden öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

- 2024-2028 dönemi arasında yıllık ortalama yüzde 5,5 seviyesinde büyüme ile 2028 yıl sonunda 1,5 trilyon dolar milli gelir büyüklüğüne ve 16 bin dolarlık kişi başı gelir düzeyine ulaşmayı hedefliyoruz.

- 14 Mayıs seçimleri sonrasında oluşacak yeni kabine içinde yine güçlü bir ekonomi ekibi görev üstlenecektir. Ekonomi ekibimiz kamu, özel kesim ve sivil toplum ile diyalog ve isare içinde makro ekonomik politika çerçevemizi güncelleyecek, yeni şartlara ve ihtiyaçlara göre alınması gereken tedbirleri kamuoyu ile paylaşacaktır.

- 2022 yılı sonu itibarıyla 32 milyon civarında olan toplam istihdamı 6 milyon artışla 2028 yıl sonunda 38 milyona yükselteceğiz. İşsizlik oranının kademeli olarak gerilemesini sağlayacak, işsizlik oranını yüzde 7’nin altına indireceğiz.

- Kayıtdışılıkla mücadele mekanizmalarını güçlendirerek, 2028 yılında kayıtdışı istihdamın payını yüzde 20’nin altına indireceğiz.

- 2022 yılı sonu itibarıyla 254,2 milyar dolar olan ihracatımızı 2028 yılında en az 400 milyar dolara yükselteceğiz.

- Yeni dönemde, ülkemizi ziyaret eden turist sayısını 90 milyona, toplam geliri 100 milyar dolara çıkarmayı öngörüyoruz.

- Enflasyonu tek haneli rakamlara indireceğiz.

- Finansal enstrümanları daha da geliştirerek TL cinsi tasarrufları artıracağız.

- Para, maliye, gelirler ve finansal sektör politikalarında daha güçlü bir eşgüdüm sağlayacağız.

- Mali disiplini, ekonomimize güveni artıran bir çıpa olarak kararlılıkla korumaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz.

- Uluslararası norm ve standartlara uyumlu olacak şekilde Kamu İhale Kanununu güncelleyeceğiz.

- 20 yıl önce hemen hemen hiç üretmediğimiz ve potansiyelini yıllık 40 ton seviyelerine çıkarttığımız altın üretimimizi önümüzdeki dönemde 2 katına çıkartacağız.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ RESTORE EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasındaki dikkat çeken bölümlerden biri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemindeki restorasyona ilişkin oldu.

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini restore ederek, Türkiye Yüzyılı hedeflerimize daha fazla katkı verecek şekilde geliştireceğiz.” diyen Erdoğan, konuşmasında hedefler noktasında ulaşamadıkları bulunduğunu ve eksiklerin olduğunu kabul ederek, ‘daha büyük reformlar’ sözü de verdi.

Sunumun ardından 28. Dönem Milletvekilli adayları tek tek tanıtıldı. 600 milletvekili toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.